Vinyl jede! (Přejmenováno, přesunuto)

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Hubert_79 »

Napadá mě, že jde o obdobu označení "Tematická skupina", které je k nalezení na knihách z doby před plyšákem.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ransom

#32 Příspěvek od ransom »

Je to kód výroby - druhé pololetí 1989.
Hill
Administrátor

#33 Příspěvek od Hill »

Přesněji rok lisování, protože nahrávka mohla být pořízená kdykoli předtím.
Podíval jsem se mezi desky a našel i takové, které mají rok vydání 1990, rok prvního vydání 1968 - 1969. Asi je zřejmé, o jaké nahrávky se jedná.
EKKAR

#34 Příspěvek od EKKAR »

ransom píše:Je to kód výroby - druhé pololetí 1989.
Myšleno samozřejmě výroby samotnýho nosiče, o datum nahrávky se tady zřetelně nejedná - to se obvykle uvádí na obalu a bejvá i na labelu desky v rámci popisu - třeba "nahrál FiSyO v Rudolfinu v říjnu 1972".
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ransom

#35 Příspěvek od ransom »

Proto píšu "výroby". Nahráno to mohlo být kdykoli a lisováno třeba i několikrát v odstupu několika let (reedice, komplilace, pozdní licence, desky vydané po zrušení zákazu z vyšších míst...).

Tahle deska byla konkrétně oficielně vydaná 1989 nebo 1990, ale jde o kompilaci starších nahrávek.

K nalezení podle vydavatele a číselného nebo alfanumerického kódu.

https://www.discogs.com/release/8978911 ... l%C3%B3die

Discogs doporučuju pro hledání prakticky jakýkoli desky nebo CD. Lze tam i koupit - z celého světa. Se zárukou. Když mi nepřišla deska z Francie (asi ji zašantročil nějakej machometán už ve Francii), dostal jsem okamžitě platbu zpět. S tím, že pokud se zásilka najde, dostanu ji dodatečně grátis.
samec

#36 Příspěvek od samec »

Čiže len podľa katalógového čísla sa nedá zistiť, o aké vydanie sa jedná?
Ak tomu teraz rozumiem správne, tak dátum vyhotovenia nahrávky je v popise, dátum vydania s P v krúžku pred dátumom a datum tlače ešte zvlášť dvojciferne? Čiže reedícia má snáď aj nové kataógové číslo, ale repress (dotlač) len nový dátum tlače?

čo znamená "h" za katalógovým číslom niektorých singlov?
Hill
Administrátor

#37 Příspěvek od Hill »

To písmeno znamenalo cenovou kategorii (u singlu to "h" bylo 12 korun, u LP "H" pak 44 korun, "G" byla tuším za 36 Kčs, elpíčko "ZG" za 50 Kčs).
Na singlech se občas najde katalogové číslo bez písmena na konci, zato je pod ním rovnou cena.
Víc informací s odkazy na ještě víc informací najdeš například tady.
samec

#38 Příspěvek od samec »

Je v tom bordel. Napríklad táto platňa má iné katalógové číslo na obale a iné na platni.
https://www.discogs.com/master/961488-Ivan-Hoffman-S%C4%BE%C3%BAbili-Sme-Si-L%C3%A1sku-Nech-Mi-Nehovoria
Dvojka za dátumom tlače je asi naozaj druhý polrok, lebo by bolo divné, keby vyšla v druhom štvrťroku.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Hubert_79 »

ransom píše:Discogs doporučuju pro hledání prakticky jakýkoli desky nebo CD. Lze tam i koupit - z celého světa. Se zárukou. Když mi nepřišla deska z Francie (asi ji zašantročil nějakej machometán už ve Francii), dostal jsem okamžitě platbu zpět. S tím, že pokud se zásilka najde, dostanu ji dodatečně grátis.

Mohu potvrdit, nakupuji tam poměrně často a zatím vše v pohodě.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“