Vinyl jede! (Přejmenováno, přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Myšleno samozřejmě výroby samotnýho nosiče, o datum nahrávky se tady zřetelně nejedná - to se obvykle uvádí na obalu a bejvá i na labelu desky v rámci popisu - třeba "nahrál FiSyO v Rudolfinu v říjnu 1972".ransom píše:Je to kód výroby - druhé pololetí 1989.
A kutilmile - nelituju tě
Tahle deska byla konkrétně oficielně vydaná 1989 nebo 1990, ale jde o kompilaci starších nahrávek.
K nalezení podle vydavatele a číselného nebo alfanumerického kódu.
https://www.discogs.com/release/8978911 ... l%C3%B3die
Discogs doporučuju pro hledání prakticky jakýkoli desky nebo CD. Lze tam i koupit - z celého světa. Se zárukou. Když mi nepřišla deska z Francie (asi ji zašantročil nějakej machometán už ve Francii), dostal jsem okamžitě platbu zpět. S tím, že pokud se zásilka najde, dostanu ji dodatečně grátis.
Ak tomu teraz rozumiem správne, tak dátum vyhotovenia nahrávky je v popise, dátum vydania s P v krúžku pred dátumom a datum tlače ešte zvlášť dvojciferne? Čiže reedícia má snáď aj nové kataógové číslo, ale repress (dotlač) len nový dátum tlače?
čo znamená "h" za katalógovým číslom niektorých singlov?
Na singlech se občas najde katalogové číslo bez písmena na konci, zato je pod ním rovnou cena.
Víc informací s odkazy na ještě víc informací najdeš například tady.
https://www.discogs.com/master/961488-Ivan-Hoffman-S%C4%BE%C3%BAbili-Sme-Si-L%C3%A1sku-Nech-Mi-Nehovoria
Dvojka za dátumom tlače je asi naozaj druhý polrok, lebo by bolo divné, keby vyšla v druhom štvrťroku.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
ransom píše:Discogs doporučuju pro hledání prakticky jakýkoli desky nebo CD. Lze tam i koupit - z celého světa. Se zárukou. Když mi nepřišla deska z Francie (asi ji zašantročil nějakej machometán už ve Francii), dostal jsem okamžitě platbu zpět. S tím, že pokud se zásilka najde, dostanu ji dodatečně grátis.
Mohu potvrdit, nakupuji tam poměrně často a zatím vše v pohodě.