Prvně teda, podařilo se mi nejak rozluštit (štítek hodně blbě čitelnej s ohledem na věk), že to je motor snad eščtě vod Ády za války na 4,0 kW a do trojúhelníka na 380 V, proud 8,5 A (že by spíš 3,5 A? to sedí výpočtem), tak si řikám, že na motorák 3×17 A a asi barákovou dvaatřicítku či co to snad není ani potřeba, druhá cirkula s velkým pákovým vačkáčem (a menším stolkem) nabíhá natvrdo z 0 do 1 vcajku.
Ale teoreticky řekněme, že to motor snese a dáme to k tomu, teď bych asi potřál píchnout s tím vyprcaným vačkáčem, pže místo jednoduchýho U1+V1+W2/U2+V2+W2/U3+V3+W3 (přívod, začátek a konec vinutí motoru) tam je 16 pólů a veškerá dokumentace tendle papíreček a vole rozmysli si to
Pro začátek bych odhadl, že přívod bude na svorky 1, 5 a 13, to měl správně, no když to prozváním jenom mezi sebou pro test (bez připojenýho motoru), na hvězdu dobrý, do trojúhelníka mám 1+5 do zkratu, takže to asi nebude dobře?
křížky sem už pochopil, že znamenají, že dotyčná svorka v horní řadě čísel je propojená s adekvátní ve spodní řadě čísel, čili mi neco řiká, že ta klema mezi 2 a 6 být asi nemá, páč pak je evidentní, že při přepnutí na trojúhelník s fázema na svorkách 1 a 5 to je tvrdej mezifázovej zkrat