Nejlevnější elektrická energie

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
petrfilipi

Nejlevnější elektrická energie

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Nazdar všem.
Neřešil jste teď někdo dodavatele EE? U ČEZu mi teď končí 2letá fixace a sháním nějakého levného, ale aspoň trochu stabilního dodavatele. ČEZ má od 15.9.2023 nový ceník, cena za "silovku" u produktu "Elektřina - na 1 rok" je pro D25d: 3,89/4,04/128 (NT/kWh, VT/kWh, měsíční poplatek, vše bez DPH).
Do spotu se mi jít nechce, ale tam asi vládne Tedom s cenou na září 3,74 Kč/kWh s DPH, ale neznám další podrobnosti.
Dnes mi budou volat z firmy RIXO, dělají i elektrickou energii - tak uvidím, s čím přijdou.
A pořád věřím, že ČEZ má nějaký retenční ceník pro potenciální odpadlíky.

PF
houmr

#2 Příspěvek od houmr »

Já na 18 měsíců přecházím k MND - Tarif D57D, VT 3,87 a NT 3,7 bez DPH.
petrfilipi

#3 Příspěvek od petrfilipi »

A co máš za ceník, resp. za produkt? Na jejich stránkách jsou buď ceníky "aktuálně nedostupné" nebo jim skončila platnost. Jeden jediný ceník (Proud - maloodběratelé - ceník se stropem) tam je, ale ceny v něm jsou dost mimo.
houmr

#4 Příspěvek od houmr »

Ceník "Léto 25 domácnosti". Nahrál bych pdf, ale má 750kB.
petrfilipi

#5 Příspěvek od petrfilipi »

Ještě jsem našel Dobrou energii, ceny jsou 3,899/3,999/130 (NT/kWh, VT za kWh, měsíční poplatek, vše bez DPH) pro D25d, fix12 měsíců a území ČEZ.

PF
petrfilipi

#6 Příspěvek od petrfilipi »

Díky za upřesnění, pro mě by to bylo 3,88 a 3,53 bez DPH/kWh + měsíc za 81,81 Kč bez DPH.

To je zatím nejlevnější.

PF
jirka5

#7 Příspěvek od jirka5 »

Zrovna včera jsem byl na ČEZu a myslím, že jsem pochopil jejich strategii. Musíte tam přijít s hotovou písemnou nabídkou od výhodnější konkurence, jinak je každé jednání s nimi marné.
houmr

#8 Příspěvek od houmr »

To je asi jako u PRE. Když jsem dva týdny po odstoupení z nich "doloval" akceptaci výpovědi, kterou potřebuje nový dodavatel, paní na mě že přece zlevňují. Když jsem odpověděl, že MND je pod jejich aktuální nabídkou, tak že mi dají i jiné ceny. Zřejmě "podpultové". Tyhlety tanečky a dohadování neveřejných cen mi začíná vadit. Rád ušetřím každou korunu, ale abych si nejdřív dohodnul smlouvu s MND, pak na základě podpultové nabídky PRE z ní vycouval a znovu to podepsal u PRE ?! A co když na mě pak vyrukuje s podpultovou nabídkou i MND?...

V každém případě u mne se PRE zachovala jako energetický šmejd - sjednával jsem to na dva roky bez fixace v době mediální masáže, že renomovaní dodavatelé si energie na dobu kontraktu nakupují předem, takže nehrozí, že svým nabídkám nedostojí.
Hned po půl roce zvedli cenu o 25%, a po dalším půl roce, když si mohli díky státní granci si hrábnout na peníze od státu, tak mě hodili přes palubu znovu (o dalších 20%, + dalších 80% jim za to ještě platil stát). Takže z tohoto pohledu je PRE jen spekulant, který při podpisu smluvy na 2 roky buď žádnou energii nenakoupil (a proto ho stála od 1.1.2023 11 Kč/kWh), nebo nakoupil za dráž než mi ji ve smlouvě nabízel, již se záměrem mi ji pak zdražit. Zlatá Bohemia energy...
dracekvo

#9 Příspěvek od dracekvo »

Od MND jsem utekl.
Rok a půl mě nechali platit přemrštěné zálohy, protože při sjednávání smlouvy jsem se spletl a napsal špatně odhadovanou spotřebu.
První půlrok vraceli 12 tis a druhý 24 tis a nehlo s nima nic, aby ty zálohy snížili. ERU si s tím vytřel zadek.

Utekl jsem k čezu. A teď přecházím k tedom. ČEZ do dneška nebyl schopen zlevnit a i když ostatní zlevnili, tak čez drží dál 10kč/kWh a cucá si státní dotace. A odmítám čekat, jestli náhodou zlevní, nebo ne, když je výpovědní lhůta měsíce.

Tak jsem šel k tedom, kde je výpovědní lhůta měsíc a ceny podle burzy. Zatím spokojenost, reagují téměř okamžitě.
petrfilipi

#10 Příspěvek od petrfilipi »

ČEZ přece nemá 10Kč/kWh.
dracekvo

#11 Příspěvek od dracekvo »

Určitě?
Přílohy
Bez názvu.png
Bez názvu.png
jenicek

#12 Příspěvek od jenicek »

Jo, to je možná pro nový stále přebíhající zákazníky. Já jsem u ČEZu asi 12 let od začátku, nemám žádnej fix a platím cca polovinu
Holt nechci slevu zadarmo. :lol:
petrfilipi

#13 Příspěvek od petrfilipi »

Tak mám neveřejnou nabídku od dvojky na trhu a ceny jsou pro D25d, fix na 2 roky a území ČEZ následující: VT 3,29 Kč/kWh, NT 3,09 Kč/kWh a měsíční poplatek 109 Kč, vše bez DPH.
Volal jsem na ČEZ, že tuto nabídku mám, nabídli mi 4,24/4,09/128, fix na 3r, vše bez DPH. A v retenčním oddělení mají volno až 5.10., ale já musím do 1.10. smlouvu u ČEZu vypovědět. Takže smolík.

PF

Edit- tak jsem se přeci jenom nechal zapsat do pořadníku na retenční oddělení - třeba mě ČEZ překvapí.
danhard

#14 Příspěvek od danhard »

Kdo je dvojka na trhu ? :D
Budu mít v prosinci novou 3.r fixaci v ČEZu a ceníková cena se mi vůbec nelíbí.
Ročně mám spotřebu kolem 20MWh :x
JirkaZ

#15 Příspěvek od JirkaZ »

E.ON?
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“