Nejlevnější elektrická energie
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Nejlevnější elektrická energie
Neřešil jste teď někdo dodavatele EE? U ČEZu mi teď končí 2letá fixace a sháním nějakého levného, ale aspoň trochu stabilního dodavatele. ČEZ má od 15.9.2023 nový ceník, cena za "silovku" u produktu "Elektřina - na 1 rok" je pro D25d: 3,89/4,04/128 (NT/kWh, VT/kWh, měsíční poplatek, vše bez DPH).
Do spotu se mi jít nechce, ale tam asi vládne Tedom s cenou na září 3,74 Kč/kWh s DPH, ale neznám další podrobnosti.
Dnes mi budou volat z firmy RIXO, dělají i elektrickou energii - tak uvidím, s čím přijdou.
A pořád věřím, že ČEZ má nějaký retenční ceník pro potenciální odpadlíky.
PF
-
petrfilipi
-
petrfilipi
-
petrfilipi
V každém případě u mne se PRE zachovala jako energetický šmejd - sjednával jsem to na dva roky bez fixace v době mediální masáže, že renomovaní dodavatelé si energie na dobu kontraktu nakupují předem, takže nehrozí, že svým nabídkám nedostojí.
Hned po půl roce zvedli cenu o 25%, a po dalším půl roce, když si mohli díky státní granci si hrábnout na peníze od státu, tak mě hodili přes palubu znovu (o dalších 20%, + dalších 80% jim za to ještě platil stát). Takže z tohoto pohledu je PRE jen spekulant, který při podpisu smluvy na 2 roky buď žádnou energii nenakoupil (a proto ho stála od 1.1.2023 11 Kč/kWh), nebo nakoupil za dráž než mi ji ve smlouvě nabízel, již se záměrem mi ji pak zdražit. Zlatá Bohemia energy...
Rok a půl mě nechali platit přemrštěné zálohy, protože při sjednávání smlouvy jsem se spletl a napsal špatně odhadovanou spotřebu.
První půlrok vraceli 12 tis a druhý 24 tis a nehlo s nima nic, aby ty zálohy snížili. ERU si s tím vytřel zadek.
Utekl jsem k čezu. A teď přecházím k tedom. ČEZ do dneška nebyl schopen zlevnit a i když ostatní zlevnili, tak čez drží dál 10kč/kWh a cucá si státní dotace. A odmítám čekat, jestli náhodou zlevní, nebo ne, když je výpovědní lhůta měsíce.
Tak jsem šel k tedom, kde je výpovědní lhůta měsíc a ceny podle burzy. Zatím spokojenost, reagují téměř okamžitě.
-
petrfilipi
Volal jsem na ČEZ, že tuto nabídku mám, nabídli mi 4,24/4,09/128, fix na 3r, vše bez DPH. A v retenčním oddělení mají volno až 5.10., ale já musím do 1.10. smlouvu u ČEZu vypovědět. Takže smolík.
PF
Edit- tak jsem se přeci jenom nechal zapsat do pořadníku na retenční oddělení - třeba mě ČEZ překvapí.