Nízká účinnost adaptéru Dell
Moderátor: Moderátoři
Nízká účinnost adaptéru Dell
dostal jsem PC Dell micro Optiplex. Je ideální na domácí server, spotřeba kolem 5W-15W na max výkon, ale co mě vadí je mizerná účinnost Dellích adaptérů, které toho prcka napájejí.
Příkon PC je kolem 30-50VA, což je tragédie. Dokonce i s PC ve vypnutém stavu adaptér "pálí" 15VA na 1W.
Neřešil jste někdo podobný problém?
U Dellu je navíc adaptér čipovaný.
marat píše:...Bral jsem údaje z měření elektroměru, kdy i při vypnutém mašině měřil spotřebu adaptéru na dodání toho 1-2W.
Nerozumím řeči tvého kmene...
marat píše:Navíc adaptér i bez odběru pěkně topí.
Tak to samozřejmě znamená, že má reálný příkon ve Wattech (ona se Boží fyzika od svého počátku vůbec nezměnila, přestože to mnozí tvrdí, či se tak domnívají)... Nicméně spotřebu je potřeba měřit wattmetrem se schopností měřit účiník, pokud možno do měření zahrnout i crest factor a to vše při malých hodnotách příkonu, což třeba mnohé PRCácké zázraky zcela ignorují.
Jinak se totiž nejedná o měření, ale generování nesmyslů.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- pocitujlasku
Raz som mal stary dell a nikdy viac. Do firmy mozno ok, ale ak tam chcem cokolvek zmenit, tak vsetko vlastne, dokonca aj predny panel maju robeny po svojom.
Akym merakom to merias? tie bezne zasuvkove maju problem pri prikone do tych 5-10W. Vtedy meraju +- autobus.
Skus fintu, zapoj do zasuvky nieco s konstantym odberom a k nemu pichni ten adapter, a tak odcitaj spotrebu adaptera.
- pocitujlasku
je to rozsirena znacka, ale nahradne diely su predrazene a ine, ako standard. Nikde nepisem, ze sa nedaju kupit, ale to, ze tam zo suplika vela veci nedas, ako pri klasickom pc