Už ani nevím odkud to pochází. Přesné typy VN tranzistorů tam snad ani nebyly.
Moderátor: Moderátoři
Crifodo píše:OK, ta hodnota napětí je možná překlep nebo zbožné přání, jinak to zpoždění náběhu anodového napětí než se vyžhaví katody svůj význam má, nepočítal jsem časové konstanty, ale asi to funguje.
Co se týče stylovosti, to si musí každý posoudit sám, 100% návrat do vakuové doby je stejně iluze, jako zdroj signálu stejně nakonec bude použit nějaký digitální nosič a předzesilovač/korekční zesilovač nejspíš taky.
Variola: hodnota kondů souvisí s požadovaným odstupem s/b(rum), běžné zdroje signálu mají bez problémů 80-90 dB, což je hodnota která opravňuje daleko lepší filtraci než v časech AM rádií nebo desek, pásků s 40-50 dB
Sendyx píše:Nic není zadara... mne nedávno dojal jeden hoch, který si chtěl postavit hiend 2x40W na doma odolný pronikavé radiaci a dokonce už má z větší části hotovou i krabici, že sháněl elyty 1000uF/450V max do 100Kč/ks a špičkové výstupáky max do 800Kč/kus
Sendyx píše:Kondy se občas dají sehnat levně, ale kvalitní trafo ne. To z GES bych viděl max na nějaký hardcore kytarák, ne na hifi. Teď jsem nechával dělat jeden pár výstupáků, jenom jádro stálo víc jak 1000Kč každé
pole píše:zdenoeddie : Prosim ta mas taketo katalogove oznacenie aj na ine tesla vystupaky? AJ pre AB triedu a podobne na vykony 50 az 100W? Pripadne aj napajacie trafo? AK hej posli prosim bol by som ti zaviazany... LEbo casto sa stane ze sa mi dostane do ruka dake zelene trafo z 70-80 rokov a neviem co to je.... NAmeriam ze tu by mohol byt primar na 230V ale potom zistim ze je to vlasne vystupak k Studio solo a podobne...