Co s tím? (všehochuť po televizákovi v důchodu)

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#46 Příspěvek od kokun »

judeware píše:Tak ty poptávané kovové jsou nakonec rovné tři. První dva zleva jsou stejné, střed vypadá dutě. Třetí kus má jinak řešený ten vnější kroužek se závitem (nejde posunout na úroveň konce toho "IEC") a uprostřed je kolík.

Piksla s fialovým víčkem je nějaký zesilovač do ant. krabičky, či co? 4928A vypadá jako fr. měnič, ovšem zdá se mi to nějaké malé. Čudly na zatlumení vstupů jsem našel tři. Válečky ve stylu kosmické lodi už jsem někde viděl, ale za přírody si nevzpomenu, kde to bylo. ... Stavitelné C jsou čtyři s montážní matkou a kouskem drátku, druhého typu (zatím neznámé kapacity) je celé voko. ...

• Tak já mám zájem právě o ten 3. kus (a potřebuji ho k generátoru BM368) :wink:
• "Piksla s fialovým víčkem" - ant. předzesilovač (K2) určený k montáži do ant. krabičky, přímo na dipól! Drátkama připojíš na dipól; výstup je černou dvojlinkou (pod šroubky)! Napájení: 6 ÷ 9V (po dvojlince - od tvp).
• "4928A" " - jak už víš, není to fr. měnič, ale ant. předzesilovač (K28) - určený k montáži do ant. krabičky, přímo na dipól! Je staršího data - určitě ještě s Ge trandem, a napáj. napětí je 9V= (v 60. letech to takhle bylo).
• "Čudly na zatlumení vstupů" -
danhard píše:To vpravo nahoře jsou nastavitelný útlumáky.
Ano - jsou to tzv "atenuátory" - a vidět je můžeš třeba v zesil., či měnič. vložkách TESA-S!
• "Válečky ve stylu kosmické lodi" ti už byly vysvětleny - Hrníčkový otočný kapacitní trimr - hliníkový standartní, kapacita 3-30pF. Vidět ho můžeš v mnoha vlnových soupravách tehdejších "lampáčů" (Tesla).
• "Stavitelné C ... druhého typu (zatím neznámé kapacity)" - jaktože neznámé kapacity, jasně jsem ti napsal, že se jedná o C-trimr (na foto vedle pojistky) je přesně typ WK70122 - čili jeho kapacita je: 0,5 ÷ 4,5pF. :!:
Honza - kokúň

#47 Příspěvek od danhard »

Tak protože je ten správný konektor jen jeden a milivoltmetr BM386 stejně pouštím do světa a je s vf sondou, tak se ho vzdávám ve prospěch Honzy, jelikož se mu bude k BM368 určitě hodit :D
Nechci pak tedy ani ty TESA konektory.
kokun

#48 Příspěvek od kokun »

No - ale byl jsi zájemce ještě přede mnou (a navíc toho potřebuješ víc než já, takže by byla větší zásilka), mohu se ho vzdát třeba i já.
Něco mi říká, že bych měl mít někde ještě koax s tímto konektorem na konci. V PO pohledám a pokud najdu, tak se ho vzdám já v Tvůj prospěch.
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Hubert_79 »

JirkaZ píše:
Hubert_79 píše:
JirkaZ píše:Kdyby návštěvy muzeí měli frikulíni povinné a byli z toho následně zkoušeni, tak bude na světě líp.

Tohle je míněno vážně? 8O

Zcela.

Huberte, proč vlastně fotíš krásný přírodní scenérie a ne třeba moderní "umění", pochody různých 4 a podobně procentních entit apod.?

Není to tak trochu zaprděné, staromilské atd.?

Odpovím ti popořadě. Nedomnívám se, že povinné cokoli a následné zkoušení z toho u někoho probudí opravdový zájem o věc. Opravdu ne a řekl bych, že efekt bude spíše opačný.
Dále. Proč? Protože sám rád chodím do přírody a mám nejraději liduprázdnou a takovou "starou" krajinu. Asi to je z mých fotek vidět. Cestuji v 99,9 % případů sám.
Překvapuje mne, že ve mně vidíš nějakého progresivního svazáka, naopak. V mnoha věcech jsem velmi, velmi konzervativní a mám rád staré věci. Různé čtyř a víceprocentní entity mě v podstatě nezajímají, každý nechť si žije jak chce, jen ať mě s tím neotravuje.
Moderní umění? Trochu široký pojem. Co se mi třeba z oblasti umění líbí, je výzdoba sídlišť z 70. - 80. let. Začíná to být znova objevováno, bohužel po divokých 90. letech toho dost zmizelo. Umění typu "flusanec na plátně" mě nechává chladným.
Ale dosti, ať neplevelíme vlákno.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
judeware

#50 Příspěvek od judeware »

Mezi elektrolyty jsem objevil i nějaké velice vzdálené fajne příbuzné. Kdo dělal svitky s označením REMIX a MIFLEX? Mám jich od půli 80. let slušnou zásobu, ale nikdy jsem nepátral po původu. Zní to spíš západně, než RVHPovsky.

Dva jiné speciály jsem vyfotil. Možná ani nebudou tak staré, jak jsem se domníval.

Pravých eletrolytůch je v pytlíku k dispozici rovných 0,642kg. 8-)
Přílohy
IMG_0021.JPG
TC122 & TC124, uváděné v "dlouhých" pF
TC122 & TC124, uváděné v "dlouhých" pF
rnbw

#51 Příspěvek od rnbw »

MIFLEX je Polsko.
DukeNuke

#52 Příspěvek od DukeNuke »

Ty speciály jsou fóliáče na 1000V. Pro průmyslové aplikace.
Někde bych měl mít katalog pasivů, zkusím pohledat.
Už si nepamatuju, kde se používaly.
judeware

#53 Příspěvek od judeware »

Něco je skryto v mém odkazu, ale jen jsem tím zběžně prolétl.
h_honza

#54 Příspěvek od h_honza »

Že autorům katalogu pracky neupadly. Česky "fóliové kondenzátory", hned pod tím "konděnsatory bumažnyje germetičeskije", v ostatních jazycích totéž. Opravdu jsou to papírové kondenzátory. Pokud vím, s hermetičností jejich (a jinde použitých podobných) průchodek byly problémy. Je značně pravděpodobné, že stárnutím dielektrika (je na to několik teorií) se staly nepoužitelnými. Aspoň v mém starém generátoru ujely jako kdejaký jiný "papírák". Zahraniční výrobky to dělají také, snad jen staré opravdu hermetické Siemensy v keramických trubkách ne.
Killroy
Moderátor

#55 Příspěvek od Killroy »

judeware píše: Kdo dělal svitky s označením REMIX?............
Pravých eletrolytů je v pytlíku k dispozici rovných 0,642kg. 8-)

REMIX byl maďarský výrobce součástek. REMIX Radiotechnical v Budapešti, původně snad legendární ALWAYS. Tu známe všichni ze starých radii.

Napiš co je to za elyty, můj zájem trvá. Pokud možno nepájené kusy.
judeware

#56 Příspěvek od judeware »

Dle množství sestupně:
• 200µF/70V TE988 (růžové i holé, desítky)
• 10µF/70V TE988 (spíše růžové, desítky)
• 50µF/70V TE988 (růžové i holé, desítky)
• 500F/35V TE986 (růžové, cca 2ks)
• ostatní jsou nejrůznější kusovky, včetně značených jako TC

Holé 200µ nejsou čisté a nepoškrabané (čitelné ano). Staré kusovky jsou pájené, ostatní většinou nepájené (dráty max. 35mm).
Killroy
Moderátor

#57 Příspěvek od Killroy »

• 200µF/70V TE988
• 50µF/70V TE988
• 500F/35V TE986

Z uvedených tří hodnot bych vzal všechny kusy s tou PVC izolací. Napiš do SZ jak to vyřídíme. Děkuji.
danhard

#58 Příspěvek od danhard »

Killroy
500F/35V TE986 růžové mám asi 50.
judeware

#59 Příspěvek od judeware »

10µF/70V jsou v růžovém v podstatě všechny. 200µF/70V jsou spíše holé, 50µF/70V jsou skoro všechny holé. 500µ jsou jen dva, to nehraje roli.

Součástek je víc, než dost. Ale nejsou bez šrámů a špíny a důležitost izolace jsem při přebírání nezohledňoval. Taky to dřív nebylo samozřejmé. Inzeroval jsem jen množství. :oops:
DukeNuke

#60 Příspěvek od DukeNuke »

h_honza píše:Že autorům katalogu pracky neupadly. ...
papírové dielektrikum oddělené fólií. narozdíl třeba od MP, což je též papírové dielektrikum, ale pokovené mp - metalizovaný papír.
Katalog, který jsem našel je z roku 86 a tyhle kondenzátory už v něm nejsou...
Odpovědět

Zpět na „Součástky“