judeware píše:Tak ty poptávané kovové jsou nakonec rovné tři. První dva zleva jsou stejné, střed vypadá dutě. Třetí kus má jinak řešený ten vnější kroužek se závitem (nejde posunout na úroveň konce toho "IEC") a uprostřed je kolík.
Piksla s fialovým víčkem je nějaký zesilovač do ant. krabičky, či co? 4928A vypadá jako fr. měnič, ovšem zdá se mi to nějaké malé. Čudly na zatlumení vstupů jsem našel tři. Válečky ve stylu kosmické lodi už jsem někde viděl, ale za přírody si nevzpomenu, kde to bylo. ... Stavitelné C jsou čtyři s montážní matkou a kouskem drátku, druhého typu (zatím neznámé kapacity) je celé voko. ...
• Tak já mám zájem právě o ten 3. kus (a potřebuji ho k generátoru BM368)
• "Piksla s fialovým víčkem" - ant. předzesilovač (K2) určený k montáži do ant. krabičky, přímo na dipól! Drátkama připojíš na dipól; výstup je černou dvojlinkou (pod šroubky)! Napájení: 6 ÷ 9V (po dvojlince - od tvp).
• "4928A" " - jak už víš, není to fr. měnič, ale ant. předzesilovač (K28) - určený k montáži do ant. krabičky, přímo na dipól! Je staršího data - určitě ještě s Ge trandem, a napáj. napětí je 9V= (v 60. letech to takhle bylo).
• "Čudly na zatlumení vstupů" -
Ano - jsou to tzv "atenuátory" - a vidět je můžeš třeba v zesil., či měnič. vložkách TESA-S!danhard píše:To vpravo nahoře jsou nastavitelný útlumáky.
• "Válečky ve stylu kosmické lodi" ti už byly vysvětleny - Hrníčkový otočný kapacitní trimr - hliníkový standartní, kapacita 3-30pF. Vidět ho můžeš v mnoha vlnových soupravách tehdejších "lampáčů" (Tesla).
• "Stavitelné C ... druhého typu (zatím neznámé kapacity)" - jaktože neznámé kapacity, jasně jsem ti napsal, že se jedná o C-trimr (na foto vedle pojistky) je přesně typ WK70122 - čili jeho kapacita je: 0,5 ÷ 4,5pF.