Co s tím? (všehochuť po televizákovi v důchodu)

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
h_honza

#61 Příspěvek od h_honza »

A tak, díky. Tedy fóliové (Al) elektrody, nikoliv fóliové dielektrikum. Už si nepamatuju, jestli se to ve zmíněném katalogu používá systematicky, ale možné to je. To se musím autorům omluvit.
JirkaZ

#62 Příspěvek od JirkaZ »

A aby to nebylo úplně jednoduché, tak papír je doslova vzato taky fólie (z buničiny/celulózy a dalších složek) ;-)
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
EKKAR

#63 Příspěvek od EKKAR »

Jenže jak u papíru, tak i dalších fólií je důležitý rozlišit, jestli jsou elektrody kondíku tvořený další, kovovou fólií, nebo jestli jsou vytvořený napařením kovu na tu izolační = dielektrickou fólii. Ty naprašovaný = metalizovaný mají regenerační schopnost, protože kovovej povlak je natolik tenkej, že se v místě průrazu dielektrika dokáže odpařit a eliminuje tak za cenu ztráty malý části kapacity vzniklej zkrat. Kondík smotávanej z oddělenejch pásů kovu a dielektrický fólie tuhle vlastnost nemá, ten se při průrazu obvykle natvrdo vyzkratuje.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kokun

#64 Příspěvek od kokun »

To danhard
Kvůli podzimní vytíženosti, jsem se dostal na chalupu až dnes. Ani tu na EB jsem od NE nebyl :(
Konektor ti můžu přenechat (domluv se s už. judeware) - pro sebe jsem ho nakonec našel.
Honza - kokúň

#65 Příspěvek od danhard »

Děkuju, nechci ho, sondu jsem našel a voltmetr dávám pryč.
kokun

#66 Příspěvek od kokun »

I tady bych chtěl poděkovat už. judeware, který se při jeho dnešní cestě na Moravu zastavil (mj.) i u mě a konektor jsem od něj obdržel. Takže ještě jednou - dík!
Honza - kokúň

#67 Příspěvek od judeware »

Rádo se stalo, ve čtvrtek jsem nakochal 430km a viděl mnoho z českomoravské kotliny, potkal tři lidi z EB a uspěl všude. A v sobotu jsme se v NJ sešli celkem čtyři. V neděli jsem se cestou zpět setkal se dvěma dalšími (s tím posledním téžžž při cestě na Moravu). :prst:
VASEK_W

#68 Příspěvek od VASEK_W »

Z Tvého příspěvku jsem se Petře dozvěděl, že jste se šťastně a v pořádku vrátili domů. Tak zase někdy příště ;-)

Vašek
Odpovědět

Zpět na „Součástky“