A tak, díky. Tedy fóliové (Al) elektrody, nikoliv fóliové dielektrikum. Už si nepamatuju, jestli se to ve zmíněném katalogu používá systematicky, ale možné to je. To se musím autorům omluvit.
Jenže jak u papíru, tak i dalších fólií je důležitý rozlišit, jestli jsou elektrody kondíku tvořený další, kovovou fólií, nebo jestli jsou vytvořený napařením kovu na tu izolační = dielektrickou fólii. Ty naprašovaný = metalizovaný mají regenerační schopnost, protože kovovej povlak je natolik tenkej, že se v místě průrazu dielektrika dokáže odpařit a eliminuje tak za cenu ztráty malý části kapacity vzniklej zkrat. Kondík smotávanej z oddělenejch pásů kovu a dielektrický fólie tuhle vlastnost nemá, ten se při průrazu obvykle natvrdo vyzkratuje.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
To danhard Kvůli podzimní vytíženosti, jsem se dostal na chalupu až dnes. Ani tu na EB jsem od NE nebyl Konektor ti můžu přenechat (domluv se s už. judeware) - pro sebe jsem ho nakonec našel.
Honza - kokúň
__________________________ Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
I tady bych chtěl poděkovat už. judeware, který se při jeho dnešní cestě na Moravu zastavil (mj.) i u mě a konektor jsem od něj obdržel. Takže ještě jednou - dík!
Honza - kokúň
__________________________ Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Rádo se stalo, ve čtvrtek jsem nakochal 430km a viděl mnoho z českomoravské kotliny, potkal tři lidi z EB a uspěl všude. A v sobotu jsme se v NJ sešli celkem čtyři. V neděli jsem se cestou zpět setkal se dvěma dalšími (s tím posledním téžžž při cestě na Moravu).