Kamarád mi dovezl tento gramofon, který si tehdy jako nový koupil jeho otec, nikdy nebyl hozený na půdu nebo do sklepa, takže naštěstí žádná plíseň a koroze ...
Při stisknutí tlačítka ON/OFF jen problikne zelená LED. Narazil jsem na tento web:
https://www.jmacusik.cz/gramofony/tesla ... va-repas-1
Provedl jsem kompletní výměnu elektrolytů, jak popisuje v předchozím článku, zeleniny byly vadné všechny, axiální 1000uF u direct drive motoru taktéž ...
Nevím, jestli mi v článku něco uniklo, ale výměna těchto kondů měla problém vyřešit, což se úplně nestalo ... Gramofon jde zapnout, jak popisuje článek, když se stiskne a drží tlačítko posuvu raménka a k tomu stiskne ON/OFF, motor se roztočí a raménko se snaží najít začátek LP, když se mu to povede, a raménko klesne na LP, točí se sice rychleji, ale zvuk "uchometricky" nekolísá ...
Já jsem od gramofonu našel jen uživatelský manuál, kde je sice schéma, ale kde co měřit tam není, na těch plošných spojích jsou zřetelně označené body TP1,TP2,atd.. (test point), ale netuším, co kde měřit ...
Pokud má někdo nějaký nápad, budu vděčný, když ne, odkážu ho na koupi NC 500 nebo něco podobného ...