PHILIPS 65PUS8505/12-Zvuk jde,obraz ne,podsvícení funkční

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

PHILIPS 65PUS8505/12-Zvuk jde,obraz ne,podsvícení funkční

#1 Příspěvek od otakarv »

Zdravím všechny přítomné. Včera se na mě obrátil soused s prosbou zda bych se mu nepodíval na tento TV. Večer jej údajně vypnul DO a na druhý den dopoledne jej děti pustily a zhruba za 2h začal obraz tmavnout až bylo pouze vidět logo zvoleného programu a nakonec ani to ne, zvuk přitom jde stále. Co mě jako první napadlo byla závada v podsvícení ale to je funkční, ověřoval jsem jej testerem. Mělo by tam být podle označení panelu 16 pásků po 9ks LED diod zde jsem narychlo našel. Podsvícení jsem zkoušel na konektoru a také při zapnutí TV bylo vidět přes otvory v plechu že svítí.
Nač bych se měl přesně zaměřit, kde hledat chybu? TV je 3 roky stará, když jí kupoval přes internet tak mu jí dovezli a byla již vadná tak jí obratem vrátil, dovezli druhou a ta mu vydržela ty 3 roky.
Přílohy
viber_image_2023-10-09_13-23-18-668.jpg
Konektor pro LED podsvícení.
Konektor pro LED podsvícení.
Ivan_01

#2 Příspěvek od Ivan_01 »

no, tak to vydržala o rok dlhšie, ako mala naplánované. Za predpokladu, že ak je dobrý T-con, tak bude vadný panel, nič iné, čo môže zapríčiňovať túto vadu, tam nieje.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Ivan byl jen rychlejší. Takže zkontroluj napájení Tconu-SMD pojistku. A to je asi tak všechno.
..to bude jen ňákej odpůrek
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od otakarv »

Včera jsem se k tomu dostal. Změřil jsem napětí před a za SMD pojistkou, napětí bylo na obou koncích takže panel se odporoučel. Soused nechápal, dal prý za něj nějakých 800€ a vydržel 3 roky. Má prý vyhlédnutého nějakého Samsunga s větší uhlopříčkou tak jsem zvědav. Řekl že si nyní připlatí za prodlouženou záruku.
Každopádně vám děkuji za vaše reakce na můj dotaz.
mi-ro

#5 Příspěvek od mi-ro »

Co soused nechápal? TV vydržel o rok více než bylo v plánu od výroby.
..to bude jen ňákej odpůrek
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jezevec »

otakarv píše:...Má prý vyhlédnutého nějakého Samsunga s větší uhlopříčkou tak jsem zvědav. Řekl že si nyní připlatí za prodlouženou záruku...

Z bláta do louže, u Samsungů poslední dobou odchází panely jak na běžícím pásu.
Hydrawerk

#7 Příspěvek od Hydrawerk »

Tak co potom koupit, když ne Samsunga? Sony (asi převlečený Foxconn)? LG? Panasonic (převlečený Turek)? Něco lepšího (?) z Číny (TCL, Hisense)?

Když se výrobcovi zachce, tak LCD panel může vydržet přes 10 let. V rodině používáme 17" a 19" monitor LG z roku 2006 a 2007. Babička má nějaký 82cm televizor Panasonic z roku 2013, zatím bez poruchy.
Mám hezký notebook z roku 2001, cca 15" displej v únoru 2023 fungoval a snad funguje dodnes.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

LCD ma neobmedzenu zivotnost, pokym to nie je smejd.

Vzdy boli nejake serie panelov, ktore odchadzali. Napr. LG-Philips v bielych 17" iMacoch alebo 26" v TV (tie sa daju opravit).
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Ale tady je řeč o velikostech 55-65". Philipsy to mají ještě postaru doprasené a u Samsungu zase odcházejí panely, protože jsou vypálené od Edge podsvitu. TCL má třeba slušné velké diody s velkými čočkami (difusery), ale zase to neznamená, že ten zbytek musí mít taky lepší.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Samsung 55" som jeden robil - UE55NU7172. To este nie je QLED. Panel dobry, menil som LED a prism sheet.
p32

#11 Příspěvek od p32 »

Celá sedmičková řada od Samsungu je sheet.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“