Cust píše:A nezapomenout nakoupit automotiv, kondíky, odpory, tranzistory,... Q-100/Q-200.
Kontrolní otázka: v ÚJV kupujete součástky od PRCáka na psíkovi?
Jestli to přes smajlík bylo myšleno vážně, pak sorry.
Moderátor: Moderátoři
Cust píše:Nemusí to být absurdní, čip koupíš za pade, máš zaměstnance, který ho umí programovat a dá to za hoďku. Nebo koupit 8 bit MCU za 20 Kč, donutit zaměstnance, aby se to naučil programovat, zaplatit mu školení a měsíc práce a pak servisovat štěpkovače (přehrání nového firmaware), protože to programátor na poprvé nedal na jedničku. Bude se ten levný historický osmibit za pět let ještě vyrábět, jen aby jsi po 100 ks prodaných strojů nemusel celé martirium opakovat?JirkaZ píše:No tak pak je celá "řídící jednotka" s 32 bit MCU samozřejmě těžký overkill, nicméně zcela v duchu dnešních absurdních "řešení"...
Nepracuju v ÚJV, nikdy jsem nepracoval, a jak to tak zpovzdálí sleduju, ani nikdy pracovat nebudu.JirkaZ píše:Cust píše:A nezapomenout nakoupit automotiv, kondíky, odpory, tranzistory,... Q-100/Q-200.
Kontrolní otázka: v ÚJV kupujete součástky od PRCáka na psíkovi?
Jestli to přes smajlík bylo myšleno vážně, pak sorry.
To máš pravdu, ale já teď dělal zakázku, kterou jsem udělal čistě diskrétně. Je to složité jako prase, nakonec jsem musel přistoupit k osazování na obě strany. Celé jsem to ručně osazoval (cca 20 ks) a je to opruz, náročné časově. Zákazníkovi jsem se snažil naznačit (pro případnou novou verzi), že když tam dám jeden 32 bit ARM z overkill kmitočtem a flash pamětí kterou nikdo nikdy nevyužije, tak to bude na součástkéch za polovic a za práci za třetinu. Oprava je pak jednodušší výměnou. Myslet na to, že to možná bude použije jeden bastlíř, který je schopen si to opravit? Nevím, na to bych nehleděl...JirkaZ píše:Pro sosajícího výrobce je to asi tak, jak píšeš, ale to mě vůbec nezajímá...nebo tady kopeme za ně?
BTW: kdyby to bylo obvodově řešeno jako diskrétní či "polodiskrétní", tak je to nadčasové.
JirkaZ píše:Tedy pokud není ještě nějaký háček v SW (třeba odpínání pohonu za jiných režimů než jen malé otáčky).
JirkaZ píše:Jo a pokud to má SPZ, tak to jezdí na STK, nebo ne? Kdyby ano, je třeba si dát pozor i na příp. hyperaktivního technika s byrokratickou povahou, který po zjištění "cizího" prvku bez homologace začne dělat peklo... Toto by řešila montáž do původního krytu.
Cust píše:A nezapomenout nakoupit automotiv, kondíky, odpory, tranzistory,... Q-100/Q-200.Jo, zde můžeš olovnatou pájku.