Jak vypnout režim S u win 11 bez přihlášení k účtu MS ?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Hubert_79 »

No třeba ten někdo ví, proč musí ty Windows mít a nemůže přejít jinam. Není nikomu dalšímu nic do toho, proč to tak je. Můj pohled je ten, že vím-li řešení konkrétního problému, poradím. Nevím, mlčím.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
JirkaZ

#32 Příspěvek od JirkaZ »

Já taky nikomu nic nenařizuju, ale ukazuju cestu.

Ještě jednou: ukázal jsem cestu, jak problém vyřešit nikoliv do dalšího průseru (ještě závažnějšího, protože je jasné, kam tohle směřuje), ale jednou provždy odstraněním jeho příčiny.

Pokud uživatel vážně ty widle potřebuje (skutečných důvodů stále ubývá), tak ať si je samozřejmě klidně provozuje, je to jeho volba.

Jo a myslím si, že tato debata je stále velmi k věci (na rozdíl od mnoha jiných nejen na tomto fóru). Jen to chce nebýt omezený a vnímat souvislosti.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
piCZus

#33 Příspěvek od piCZus »

Ze Storu lze instalovat aplikace bez účtu viz. obrázek.
Navíc v něm lze nastavit automatické aktualizace aplikací, takže nakonec to funguje jako v Linuxu, kdy aktualizace aplikací z repozitářů probíhají stejně a není je nutno ručně stahovat + instalovat na novější verze.
Problém je, že ve Storu není všechno, ale to je na jinou debatu, proč se MS víc nesnaží.
Přílohy
Store+browser.png
Store+browser.png
jimirek
Moderátor

#34 Příspěvek od jimirek »

Mi lehl disk a po výměně jsem oživil druhý komp a dal na něj sedmičky (legální). Pak jsem nainstaloval na ten lehlý další sedmičky (legální), aktivoval je a přidal linux lite 64b. Ten záložní komp prakticky nepoužívám. Při bootu si zvolím sedmičky nebo linux a no problema. Viz třeba https://www.poradte.cz/pocitace-a-prisl ... om-pc.html
judeware

#35 Příspěvek od judeware »

Je to běžné a racionální řešení, pokud se naskytne starší PC se starším komerčním O.S. Přidat k tomu "open source" nemůže ničemu vadit.
piCZus

#36 Příspěvek od piCZus »

Desktopový Linux bude vždy hodně dohánět, ale bez desktopu to je vynikající nástroj pro různé možnosti. Dualboot je ve Windows 10 nebo 11 přežitek, v těch je jednodušší použít WSL viz. obrázek. V zastaralých Windows 7 byl dualboot taková obezlička, kdy snadnější to bylo obejít virtualizací.
Přílohy
wsl.png
wsl.png
JirkaZ

#37 Příspěvek od JirkaZ »

To jako abych mohl mít Linux (na desktopu nemusí nic dohánět - naopak widle mu už ukradly co mohly), tak si mám nainstalovat widle?

To není už ani vtipný...

Ne, vážně mě nemusíš poučovat, co je WSL.

Ideální by bylo, kdyby mrtwošrot ze dne na den zkrachoval, jenže toho se bohužel nedožiju. Je natolik prorostlý s bolševiky (pardon, státy), korporáty a stádem, že to prostě není reálné...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

piCZus

#38 Příspěvek od piCZus »

Asi před 30 lety jsem přecházel z Workbenche na Amize na Windows 3.11 běžící na 486. V té době se určitě kradly desktopové nápady z Linuxu :) , když se první KáDÉčko objevilo v roce 1998 a desktop na Ubuntu měla až verze 10.04 v roce 2010. Ale to jsem pouze vyčetl, protože jsem si zkusil až verzi 12.04. Předtím to byl OpenWrt nebo DD-Wrt na Asusu WL-500g nebo na UBNT RouterStation Pro, které mám někde dodnes. Těch Asusů jsme měl pod palcem několik, protože jsem v roce 2003 (a dál) rozjížděl v mém okolí CZFree NET.
rnbw

#39 Příspěvek od rnbw »

Povedzme si ale pravdu - GUI Windows pred 95 bolo otrasne.

Prve Linuxove prostredia vychadzaju z Unixu (napr. CDE). To este ziadne Ubuntu neexistovalo.

V roku 2008 sme robili nasadenie Linuxu na kasy v jednej predajnej sieti (niekolko stoviek kusov). Bezi to dodnes - na povodnom HW.
piCZus

#40 Příspěvek od piCZus »

Všechno mělo nějaké začátky, ale vykrádání Linuxového desktopu je trochu mimo.
Když potřebuji desktop přes vzdálenou plochu, tak ho chci co nejmenší a to v Linuxu lze. Mám oblíbený Openbox (nahození je na jeden řádek), který má s několika doplňky (jako menu atd.) pár mega a připojuji se na něj přes Xrdp, což je někde jinde než VNC a protokol pochází z Windows. Pokud nahodím Debian netinstall a vše výše s nějakou aplikací, tak se vlezu do pár giga místa na disku.
rnbw

#41 Příspěvek od rnbw »

Vykradanie linuxoveho desktopu zacalo s Windows Vista.

V poslednej dobe vykradaju cely Linux a snazia sa, aby sa stal sucastou Windows. Je to tradicny postup, ktory M$ pouziva - "embrace, extend, and extinguish". Toto konkretne je krok "extend".
JirkaZ

#42 Příspěvek od JirkaZ »

Jedna glosa (aniž to chci jakkoliv dále rozvádět):

mám možnost sledovat uživatele widlí paralelně s mým užíváním Linuxu (oboje desktop).

Napočítal bych dnes už možná desítky "features", o kterých bych mohl prohlásit, že já jsem je měl už dávno, zatímco na widlích je mrtwošrtot "objevil" někdy později.

Aby bylo jasno:

miluju svobodné podnikání, trh a související a nedovedu si představit lepší systém.

Nesnáším monopoly a korporáty, protože ty nemají se svobodným podnikáním a trhem nic společného, jakkoliv sami a s pomocí svých pohůnků nejrůznějšího kalibru denně lžou opak.

rnbw: "embrace, extend, and extinguish" jsem takto hezky zformulované neznal, díky. Možná udělám překlad do češtiny, aby to alespoň procento či promile dalších pochopilo...

Howgh.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

josef_novak

#43 Příspěvek od josef_novak »

Zase klasika, kdy se zapomíná, kdo je platinový a zlatý přispěvatel Linux Foundation.
Svoboda za cenu, kterou dotuje např. Microsoft ze svého podnikání a nebo Google ze zobrazených reklam.
Objeví se tu, jak nadšenci tvoří aplikace ve svém volném čase, ale oni to dělají proto, aby za sebou měly projekty, kterýma se budou moci prokázat při náboru do korporátu, který je konečně uživí.
Co se týče desktopu, tak taky chci co nejštíhlejší jen s tím nutným a ne KDE, které stáhne stovky balíků, abych mohl machrovat s 3D přechody mezi plochami.
gilhad

#44 Příspěvek od gilhad »

Jo, klasika, kdy se zapomíná, jak se MS snažil Linux potopit všemi možnými způsoby a teprve když viděl, že to nesvede a že Linux žije i tomuto navzdory, tak začal dělat, že ho podporuje ... (Balmer a "Linux je rakovina", Halloweenské dokumenty, BSA, která se u nás raději zrušila, jen aby neplatila způsobené škody, ....)

Pokud se ti zdá KDE moc nakynuté, vyber si jiný okenní manažer. Já například používám fluxbox, který je výrazně lehčí, ale jsou i další. (U windows na výběr nemáš.)
JirkaZ

#45 Příspěvek od JirkaZ »

K tomu magorovi (a račte si povšimnout, jak ho plný sál přeplacených ovcí žere)....
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“