Jakou hlavu do kazeťáku Panasonic - pomoc s parametry
Moderátor: Moderátoři
Jakou hlavu do kazeťáku Panasonic - pomoc s parametry
Označení hlavy je QWY4107Z , bohužel jsem nenašel o ní žádné informace. Poraďte mi prosím s náhradou. Nebo můžu použít toto (jen hádám podle podobného začení):
https://www.ame.cz/Elektronika/Dily-pro-Audio-Video-TV/Hlavy-pro-Audio-pristroje/Hlava-stereo-240-ohm-QWY4133Z-kazetove-magnetofony-d135579
Tady si vybereš.
Další parametr je, jestli na tom honíš i chromky, tak to chce hlavu tvrzenou.
I to je u každé nabízené hlavy napsané.
Výstupní napětí hlav je celkem jednotné, tam problém nebude.
Jestli ji chceš používat i pro záznam, často není třeba ani hýbat s předmagnetizací, ale, jestli to máš čím přeměřit, můžeš ji dorovnat pro každou hlavu.
Čelo hlavy treba prečistiť C6000 riedidlom. Tu sa zrejme do mňa pustí kopec odborníkov za hulvátsku radu, ale v tomto prípade keď to nejde očistiť IPA ale v tomto prípade to asi je najlepšia cesta to zachrániť pred výmenou. Kazetové hlavy musia proste prežiť C6000cku, len OHROMNÝ POZOR NA PLASTY nieže to kvacne na niečo. Potom je to GAME-OVER.
AK to bude zobiť hovadiny aj po riedidle je čas nanové hlavy alebo skontrolovať kolmosť štrbiny.
AdamVarga píše:Čelo hlavy treba prečistiť C6000 riedidlom. . . . . . ale v tomto prípade keď to nejde očistiť IPA ale v tomto prípade to asi je najlepšia cesta to zachrániť pred výmenou.
. . . když mi to nešlo lihem, čistil jsem hlavy benzínem.
ale pozor aby se to nedostalo tam kam nemá.
vyndal jsem ji ven, na rovnou dřevěnou podložku jsem položil kousek savého papíru, který byl pokapán několika kapkami benzínu a hlavu jsem o ten papír chvilku leštil . . .
pokud shánět novou tak bude nejspíš stačit dodržet mechanické rozměry
(vzdálenost čela hlavy od osy šroubků)
Preto odporúčam ak to nejde IPA tak proste skúsiť C6000 lebo tá rozpúšťa binder (teda to lepidlo čo drží tú emulziu pokope na páske) a to zaručene zleze.
Takto som si vyrobil priehladné zavádzacie pásky ktoré ako bonus sú priehľadné takže každý MGF s opto závorou vipne predtým ako sa spadne páska z kotúča,
Když se přišlo na to, že toto tvarování pólových nástavců nepřineslo takový efekt, aby ospravedlnil výrobní cenu, dělala se hlava pod stejným označením dál, jen tvar pólových nástavců se změnil na konvenční pravoúhlý.
Ony totiž u kazetového záznamu, kdy jsou stopy souběžně vedle sebe, ty přeslechy nijak neruší, oba signály mají nějaký pevný vzájemný vztah, patří k sobě. Proto se tím většina výrobců ani nezabývá (i když funkce WIDE STEREO se za kompenzaci až překompenzaci přeslechů dá pokládat).
Jo, to u cívkáče, který má stopy "přes jednu protiběžnou", a ještě může mít i ve stejném směru na každé stopě jiný záznam, tam jsou přeslechy nepříjemné.