Problém se zobrazením u HP 110 - 3110eo
Moderátor: Moderátoři
- maxijaroslav
Uvedený HP 110 - 3110eo je zamýšlený jako nenáročná hračka a komunikátor na cesty. To znamená, že řešení problému není pro mne kritické - i tak děkuji všem za snahu mi pomoci.
A několik vysvětlivek - dostal se ke mně jako nález na smetišti v cizině. Docela věřím tomu, že šlo původně o firemní počítač nějakého snad tetovacího studia. Programy byly v jakémsi severské jazyce (dánština? norština?) a týkaly se dílem účetnictví a dílem tetovací grafiky. Proto ta důvěra v originál OS.
Programy typu Black Bird Cleaner PRO, všechny původem ze SharewareOnSale používám celé roky k velké spokojenosti - nepředpokládám ostatně, že by firma, která je uvolňuje jako reklamu na následující lepší verzi v nich nechala nějakou úmyslnou chybu. To by byla spíš antireklama.
Díky za tu radu Alt+mezerník. Jestli jsem to kdysi používal, tak jsem to už dokonale zapomněl.
A co se týká nářků na učení se dalšího OS. Na méně slunné straně sedmdesátky (abych citoval klasika) se mi do toho nechce. Přece jenom je k dispozici víc programů pro Okna než pro Linuxy. Nejsem počítačový expert (dělal jsem měřící systémy, ale už dávno, tehdy ještě pod DR-DOSem), a používám počítače spíš jako nutnou pomůcku.
Spoustu věcí řeší emulační vrstva WINE (pokud někdo vyžaduje něco WIN API specifického a "nenahraditelného"). Hry doporučuju spíš nativní. Zejména pro nenáročné odreagování. Oni všichni ti fanatičtí "gamesníci" časem pochopí, že schopnost hrát hry žádného zaměstnavatele neohromí a že těžiště práce s "PC" je v něčem jiném.
Pro zájemce o šikovné obecné klávesové zkratky mám sestavenou Áčtyřku v .pdf (optimalizováno pro jednostránkový tisk na nástěnku). Obsah je naprosto multiplatformní. Mohu na přání vystaviti.
Obecná a na všechny cílící poznámka:
"Windousy" (často psané a pronášené slovo) jsou puberťácky polopočeštěně "okna" (nezkresleně a spisovně anglicky Windows -> slovo okna v exaktním překladu). Ale analogický výraz "Linuxy" tahá za uši i oči. Anžto tady ta pomnožnost je pitomost na entou.
Mimochodom, chýba ti tam Ctrl-Tab pre prepínanie listov v prehliadači alebo kariet v otvorenom okne. A so Shiftom v opačnom poradí.
- Přílohy
-
Zkratky.pdf- (28.24 KiB) Staženo 68 x
- maxijaroslav
V LibreOffice se vkládání či nevkládání fontů před exportem do pdf dá nastavit; nevím, jak to bylo v autorově OpenOffice (šlo o verzi 2.3 a bylo exportováno z Calcu).
Nicméně vložené fonty v *.pdf souboru zajišťují to, že se u všech uživatelů dokument zobrazí stejně.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- maxijaroslav