Problém se zobrazením u HP 110 - 3110eo

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Presne tak - a tiez z pohladu aktivacie, ked je v BIOSe SLIC 2.1.

Da sa to upgradovat aj na 10, lenze tie zozeru cely vykon toho slabeho jednojadroveho procesora. Pre aplikacie uz nic nezostane.
maxijaroslav

#17 Příspěvek od maxijaroslav »

Tak asi na závěr:
Uvedený HP 110 - 3110eo je zamýšlený jako nenáročná hračka a komunikátor na cesty. To znamená, že řešení problému není pro mne kritické - i tak děkuji všem za snahu mi pomoci.

A několik vysvětlivek - dostal se ke mně jako nález na smetišti v cizině. Docela věřím tomu, že šlo původně o firemní počítač nějakého snad tetovacího studia. Programy byly v jakémsi severské jazyce (dánština? norština?) a týkaly se dílem účetnictví a dílem tetovací grafiky. Proto ta důvěra v originál OS.

Programy typu Black Bird Cleaner PRO, všechny původem ze SharewareOnSale používám celé roky k velké spokojenosti - nepředpokládám ostatně, že by firma, která je uvolňuje jako reklamu na následující lepší verzi v nich nechala nějakou úmyslnou chybu. To by byla spíš antireklama.

Díky za tu radu Alt+mezerník. Jestli jsem to kdysi používal, tak jsem to už dokonale zapomněl.

A co se týká nářků na učení se dalšího OS. Na méně slunné straně sedmdesátky (abych citoval klasika) se mi do toho nechce. Přece jenom je k dispozici víc programů pro Okna než pro Linuxy. Nejsem počítačový expert (dělal jsem měřící systémy, ale už dávno, tehdy ještě pod DR-DOSem), a používám počítače spíš jako nutnou pomůcku.
judeware

#18 Příspěvek od judeware »

Právě proto, že tu nefiguruje prvek povinnosti, by takové učení (volným tempem) mohlo být zábavou, což? Třeba na jiném PC/ntb. a s extra HDD na podobné pokusy. Zkusit si instalaci a prostředí nakonfgurovat pro něcojakoofis, čtení pdf, dál pro AV soubory, obrázky a interfernet. To je podstata užívání počítadel dnešním normálním konzumentem.

Spoustu věcí řeší emulační vrstva WINE (pokud někdo vyžaduje něco WIN API specifického a "nenahraditelného"). Hry doporučuju spíš nativní. Zejména pro nenáročné odreagování. Oni všichni ti fanatičtí "gamesníci" časem pochopí, že schopnost hrát hry žádného zaměstnavatele neohromí a že těžiště práce s "PC" je v něčem jiném.

Pro zájemce o šikovné obecné klávesové zkratky mám sestavenou Áčtyřku v .pdf (optimalizováno pro jednostránkový tisk na nástěnku). Obsah je naprosto multiplatformní. Mohu na přání vystaviti.

Obecná a na všechny cílící poznámka:
"Windousy" (často psané a pronášené slovo) jsou puberťácky polopočeštěně "okna" (nezkresleně a spisovně anglicky Windows -> slovo okna v exaktním překladu). Ale analogický výraz "Linuxy" tahá za uši i oči. Anžto tady ta pomnožnost je pitomost na entou. :roll: Tento systém je jen jeden! :) Zajímavé je, že obraty Unixy, Androidy aj., se nikde neobjevují.
judeware

#19 Příspěvek od judeware »

Obecné klávesové zkratky (Windows, Unix) (nejen pro zakladatele tématu). Nechám to na místě do konce letošního roku. Jako příloha příspěvku EB je to moc velké. :(
PotPalo

#20 Příspěvek od PotPalo »

Strana textu v PDF je cez 317 kB?! 8O Tá istá strana môže mať aj 28 kB. 8-) (https://tools.pdf24.org/en/all-tools)

Mimochodom, chýba ti tam Ctrl-Tab pre prepínanie listov v prehliadači alebo kariet v otvorenom okne. A so Shiftom v opačnom poradí.
Přílohy
Zkratky.pdf
(28.24 KiB) Staženo 68 x
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
judeware

#21 Příspěvek od judeware »

Nechtěl jsem, aby to bylo titěrným písmem, tak jsem vybral "to hlavní" (dle mého). Originální soubor je dělaný (tuším) v OpenOffice 3.xx ve starším Ubuntu (někde ho snad i mám). Redukcí písma by se uvolnilo místo pro pár řádků s dalšími zkratkami, ale všeho moc škodí. :) Dával jsem to jako bonus k bazarovým PC všem subamatérům (ti by možná to CTRL+TAB ani neocenili).
PotPalo

#22 Příspěvek od PotPalo »

Myslím že veľkosť písma (TrueType font) nemá vplyv na veľkosť dokumentu.
maxijaroslav

#23 Příspěvek od maxijaroslav »

Ještě díky za tabulku, je fajn si připomenout některé dávno zapomenuté operace.
Je škoda, že při použití Alt+ Space se dá oknem programu posunovat jen do stran a dolů, ale nejde vysunout přes horní okraj. (Okno otevřeného programu se dá držet jen za horní řádek)
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Ano, vo Windows nejde presunut okno smerom hore mimo obrazovky.
JirkaZ

#25 Příspěvek od JirkaZ »

To pdfko je větší proto, že autor do něj vložil 3 různé fonty plně a jeden jako podmnožinu...

V LibreOffice se vkládání či nevkládání fontů před exportem do pdf dá nastavit; nevím, jak to bylo v autorově OpenOffice (šlo o verzi 2.3 a bylo exportováno z Calcu).

Nicméně vložené fonty v *.pdf souboru zajišťují to, že se u všech uživatelů dokument zobrazí stejně.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
golemson

#26 Příspěvek od golemson »

A co zkusit změnit orientaci obrazovky (pravá myš na ploše, možnosti grafiky, otáčení), nebo občas funguje i Ctrl+Alt+šipka. Postavit netbook na bok a tam v prohlížeči potvrdit volbu. Na běžnou práci to není, ale jako nouzovka pro jedno kliknutí stačí.
maxijaroslav

#27 Příspěvek od maxijaroslav »

Vida, tohle mne nenapadlo, brzy to zkusím.
PotPalo

#28 Příspěvek od PotPalo »

Ako núdzovka sa k tomu dá pripojiť normálny LCD monitor. Tá grafika zvláda aj Full HD 1920x1080, takže naozaj nieje problém.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“