Metabo GB 18 LXT BL Q I + WPB 18 LT BL 11-125 - zkušenosti

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Xant

Metabo GB 18 LXT BL Q I + WPB 18 LT BL 11-125 - zkušenosti

#1 Příspěvek od Xant »

Nemám v úmyslu kritizovat DeWalt – za tu cenu si svou práci odvedli více než dobře i když to někdy bylo spíše utrpení a nadávání (zejména sloupy VO, navrtávání CU pásoviny), přesto nelze říci křivého slova. Za ty 3-4 roky mají své nejlepší dávno za sebou, polovina odešla, sklíčidel už se vyměnilo také dost a nechce se mi kupovat celé sady baterií, když nejsem rozhodnutý pokračovat s DeWalt. Současně dodávám, že lemplům a ukáčkům do pracek Hilti nepatří a je mi milejší, když zničí DeWalt za 6, než Hilti za 15. Příklep není důležitý, protože do zdí/betonu mají SDSka. Jde mi hlavně o vrtání průchodek pro raznice, CU pásoviny, ocelových plechů, řezání závitů do sloupů atd.

Otázka zní, máte konkrétně s tímto modely pozitivní zkušenosti, odolnost, výdrž v ostrém řemeslném provozu (elektrikáři). Každý nafasuje AKU vrtačku s bruskou, nabíječku a k tomu 4-6 baterií (18 V 5.2 Ah).

P.S.: Lempl a jeho pracky zničí cokoliv, mě jde o kvalitu, životnost a jestli si poradí s desítkou, nebo dvanáctkou závitem do sloupu VO.
tal

#2 Příspěvek od tal »

Používám METABO ale starší mám ho asi 5 let ten 12 závit zvládne v pohodě je třeba dávat pozor na ruce ta sila je opravdu velká ale jak píšeš někdo dokáže zničit cokoli.
Xant

#3 Příspěvek od Xant »

Díky.

Pro sebe a ještě jednomu vyvolenému rád zaplatím Hilti sakumprásk a vím, že když mu dám stromeček od Hilti (stupňový vrták), tak mu to vydrží a bude se k tomu náležitě chovat. Zacházení je kamenem úrazu poslední doby.

Díky za postřeh, s Metabo žádné zkušenost nemám a docela mě zaujal svou cenou i když zázraky nečekám.
milosak

#4 Příspěvek od milosak »

Mám od Metaba více jak 6 let :
aku vrtačku s převodovkou, flexu s plochou
hlavou, vrtačku/šroubovák, elektrikářské kladivo vrtací - vše aku
jedinou flexu na 230V

Za mě super před tím jsem kupoval od 90 let vše od modr. bosche, ale tam
ta kvalita prostě nebyla.
Xant

#5 Příspěvek od Xant »

S Bosch (pro jistotu, ale vždy mluvím o Professional – Heavy Duty) jsem se také dost zklamal, ale zase mají náhradní díly na cokoliv. Ovšem zcela podstatná je cena za opravu a zda se to vůbec vyplatí. Dost mě štvali s bateriemi. Osobně mám rád unifikované univerzální baterie pro celou sérii.

I tak díky za názor, na Metabo jsem nějak nenarazil ani na stavbách, kde dříve býval hodně Bosch, dneska je to Makita/DeWalt. Sem tam vidím Hilti, Milwaukee a Fein, ovšem je jich jako šafránu.

Dnes jsem je objednal po čtyřech kusech na vyzkoušení a vybavení nováčka – čerstvě po vyučení, ale nadmíru zručný, šikovný a pečlivý. Potřebuje prakticky vše, od ručního nářadí přes kladivo, vysavač i sadu kufrů. Rok bude dělat v tandemu a pak se osamostatní (doufám, že vydrží).
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“