Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Hubert_79 »

Sovětská televize za hubičku.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
jardafiala

#2 Příspěvek od jardafiala »

Občas tam jsou zajímavé věci, v létě jsem na aukru koupil za 200Kč Tesla 1037A "Moderato". To by nebylo nic moc ale někdo tam implantoval šasi z NC440 :D
MiraSt

#3 Příspěvek od MiraSt »

Ekran. Jako malý kluk jsem ji dostal. Šasi po stranách obrazovky. Elky v kovovém, černém krytu. Cokoliv vyměnit bez štípaček nemožné. Všechny součástky jsou spojené kuličkou mosazi. Možná mám na půdě náhradní obrazovku.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
martin1pv

#4 Příspěvek od martin1pv »

Také ji mám ve svém depozitáři,mám ji v lepším stavu,dokonce zvuk i obraz jde bez opravy ,ale na signálu netestovaná.Až na ni někdy přijde čas otestuji.Všechny spoje jsou bodované,ale je to asi nesmrtelné.
jardafiala

#5 Příspěvek od jardafiala »

Ještě poznámka - při prodeji krytu stačí napsat NC440,450 a jde na dračku. Přitom stejný kryt je na Tesla 1037A "Moderato" a podobných které lze koupit od 200Kč. Jenom pozor, některé z krytů jsou nižší a jdou s drobnou úpravou použít jen na NZC 421, na NZC431, NC440 a podobné jsou moc nízké.
ok1hga

#6 Příspěvek od ok1hga »

MiraSt píše:Ekran. Jako malý kluk jsem ji dostal. Šasi po stranách obrazovky. Elky v kovovém, černém krytu. Cokoliv vyměnit bez štípaček nemožné. Všechny součástky jsou spojené kuličkou mosazi.

. . . ó nikoliv, je to televizor REKORD . . .
můžeš mrknout i tady, je tam fotka zadní stěny v lepším a čitelnějším stavu . . .

ale s těmi spoji máš pravdu v tom, že se trafopájka nechytá, je to totiž svařeno,
ale není to mosaz, špíše bych řekl, že je to přímo kulička mědi.
myslím si, že to bylo "svářeno" pomocí nízkého napětí a jako elektroda se používala uhlíková tyčka . . .

https://www.rajce.idnes.cz/te-z-slak/al ... zor-rekord
Přílohy
rekord detail spoju.jpg
rekord detail spoju.jpg
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Mě na ruSSácký elektronice vždycky fascinovaly ty jejich barvičky - každej pájenej spoj museli mít přetřenej modrou nebo fialovou barvou, dokonce to měli takhle nadiktovaný i v popisech a manuálech pro údržbu, že pájenej spoj se musí přetřít tou spešl na tenhle účel vyráběnou barvou ... Nechápu účel takový buzerace.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Dekker

#8 Příspěvek od Dekker »

EKKAR píše:Mě na ruSSácký elektronice vždycky fascinovaly ty jejich barvičky - každej pájenej spoj museli mít přetřenej modrou nebo fialovou barvou, dokonce to měli takhle nadiktovaný i v popisech a manuálech pro údržbu, že pájenej spoj se musí přetřít tou spešl na tenhle účel vyráběnou barvou ... Nechápu účel takový buzerace.

mě napadá jediná věc. pomoc pro snazší odhalení vyhřátého spoje/stuďáku
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lukas-Peca »

Barevné značení spojů se vyskytuje i v čs. výrobcích, a to i ve spotřební elektronice. Jestli to spíš nebyla výstupní kontrola.
PotPalo

#10 Příspěvek od PotPalo »

Ďalšie možné dôvody sú:

-ľahšie neskoršie odpájanie, lebo cín nezoxiduje na povrchu (niekedy sa mi zdá že je to zriedená zafarbená kolofónia)
-zabránenie cínovému moru
-je to označenie kontroly ktorá daný spoj kontrolovala
-je to niečo ako pečať, podľa toho poznať či tam neletoval nejaký iný maník
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Eleman

#11 Příspěvek od Eleman »

PotPalo píše:-ľahšie neskoršie odpájanie, lebo cín nezoxiduje na povrchu (niekedy sa mi zdá že je to zriedená zafarbená kolofónia)
-zabránenie cínovému moru
-je to niečo ako pečať, podľa toho poznať či tam neletoval nejaký iný maník

Spoje nejsou pájené, ale svařované. Není to kalafuna, ale nejspíš nitro barva (barevná, průhledná)
Takže:
kontrola spojů - ano
identifikace dalších zásahů, výměna součástek - ano
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Nagant

#12 Příspěvek od Nagant »

Tohle je, prosím opravdu nějaký komerční výrobek? 8O
https://aukro.cz/zdroj-gl-6-zemedelske- ... 7041049707
Jaký? S ohledem na maximální čas těch spínacích hodin (15 minut), určených původně pro fotokomoru, mi uniká účel.
JirkaZ

#13 Příspěvek od JirkaZ »

Nagant: viz tady (a pak další stránka).
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Nagant

#14 Příspěvek od Nagant »

Díky. Tak to využití by mě fakt nenapadlo. :)
MiraSt

#15 Příspěvek od MiraSt »

>>. . . ó nikoliv, je to televizor REKORD . . . << Hned na první pohled jsem věděl, že je to Rekord, ale pak jsem si to špatně přečet na tom zadním deklu.
Citace:Kromě polovodičových diod, potenciometrů a některých elektrolytů jsou vývody součástek natvrdo svařené. (Sovětští kostruktéři však věděli co dělají, neboť součástky jsou tak kvalitní, že je prostě není potřeba měnit!
Zajímavost: Kromě čtyř elektronek, jednoho potenciometru, jednoho elektrolytu a síťové šňury je vše původní z roku 57. Kvalita tehdejších součástek je obdivuhodná...
To je hodně zajímavá věc s porovnáním s dneškem. :-)
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“