Nebezpečný elektrický vařič

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Radim

#106 Příspěvek od Radim »

Hlavně při dnešních vysokých cenách elektřiny od takových vařičů ruce pryč. I kdyby jednoplotýnka stála stovku a jednoplotýnkový indukční vařič 2000, tak se ten indukční vařič při dnešních cenách elektřiny vyplatí za půl roku, rok. A to nejspíš i s přihlédnutím toho, že by se muselo kupovat i nádobí na indukční vařič.
Navíc pokud tam je časovač a ne regulátor teploty, tak takový vařič znamená i obrovskou ztrátu času, protože náběh na maximální teplotu v hrnci, pokud je v hrnci větší množství něčeho, je obrovsky zdlouhavý.
rnbw

#107 Příspěvek od rnbw »

Prisiel na psa mraz:
https://www.soi.sk/sk/nebezpecne-vyrobk ... w.soi?ind=

Akurat este asi nezistili, ze sa to predava aj pod dalsimi znackami.
MiraSt

#108 Příspěvek od MiraSt »

Tak jsem tady měl na opravu..... Nepřímá regulace teploty a tentokrát dvojmo. Není to časovač jak bylo psáno na začátku tohoto vlákna. Klasický bimetal. Pro dobro věci nutno říct, že to má na boku hlavní vypínač. Vařič hřál i když byly termostaty na min. A není to čínský zjeb. Můj syn na to hleděl a nechápal. Ale já jsem už z tady toho vlákna věděl. :-)
Přílohy
Vařič.jpg
Vařič.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
rnbw

#109 Příspěvek od rnbw »

Samozrejme, ze to je cinsky smejd. Akurat vyrobeny pre nemecku predajnu polskych potravin.
kbulda

#110 Příspěvek od kbulda »

Opravil jsi ho těma dvěma kladívkama z poslední fotky ?
MiraSt

#111 Příspěvek od MiraSt »

Ne. :-) Na těch to hřálo když to bylo hore bruchom. Byla v tom vadná tepelná pojistka.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Pat_a_Mat

#112 Příspěvek od Pat_a_Mat »

Vidím, že takových šmejdských vařičů jsou doslova plné obchody. Mne by zajímalo, zda je přípustné vyrábět a prodávat v ČR takovéto vařiče s dvoužilovým zapojením kabelu a se zástrčkou, kterou je možné libovolně natočit. Teď jsem jeden koupil jako dočasné řešení, než opravíme vestavěnou vařidlovou desku a zůstal jsem na to zírat, že to má pouze dvoužilové zapojení.
rnbw

#113 Příspěvek od rnbw »

Ak plechovy kryt nie je spojeny s PE, tak to je doslova na zabitie. Silne pochybujem, ze vnutri je dvojita izolacia.

Radsej som pred casom ako docasne riesenie kupil indukcnu 1-platnicku.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Behemot »

Radim píše:Hlavně při dnešních vysokých cenách elektřiny od takových vařičů ruce pryč. I kdyby jednoplotýnka stála stovku a jednoplotýnkový indukční vařič 2000, tak se ten indukční vařič při dnešních cenách elektřiny vyplatí za půl roku, rok. A to nejspíš i s přihlédnutím toho, že by se muselo kupovat i nádobí na indukční vařič.
Navíc pokud tam je časovač a ne regulátor teploty, tak takový vařič znamená i obrovskou ztrátu času, protože náběh na maximální teplotu v hrnci, pokud je v hrnci větší množství něčeho, je obrovsky zdlouhavý.

už to neber vole ty drogy

jináč pokaváď to má plechovej futrál a vůbec je to skoro celý zvenku kovový, tak prohlašovat to za spotřebič třídy II snad nemůžou ani 🤐 na inšpekci, aspoň todle by snad mohli zakázat ne? esli se teda vůbec nekdo namáhá jim to tam nahlásit
Crifodo

#115 Příspěvek od Crifodo »

rnbw píše:Prisiel na psa mraz:
.

To záleží, jestli obchodní inspekce má v popisu práce aktivně skenovat trh a vyhledávat potenciální rozpory s normami.
Silvercrest je dost velký výrobce a Lidl má domov v dost vlivné zemi.
Ohledně absence PE a kovového obalu, podobně to měly přímotopy z DDR, kde bylo topné těleso jen na proužku azbestu nesené dvěma držáky z plastu.
Ten Silvercrest pokud vidím na špatně čitelném štítku, tam ani symbol dvojité izolace nemá? Nebo je to verze v tř. I.
Problémový termostat je jedna věc, neochota/neschopnost státu zajišťovat funkci jím ustanovených institucí na našem území zas jiná věc.
Ohledně zboží v řetězcích by mě třeba taky zajímalo, jestli v Německu je možné prodávat mnoho druhů zboží s výhradně českým popisem, jak se naopak děje tady.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od Lukas-Peca »

Jasně je vevnitř vidět připojený PE vodič. Daleko větší prasárna je ten vypínač na boku a plotýnky hřející i v poloze 0. Někdo si uvědomil sračkovost těch bimetalů, tak tam přibastlil ten vypínač, ale podle mě je takový výrobek nebezpečný, s matoucí obsluhou, a nemá na trhu co dělat.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od Behemot »

pat s matem píše vo nejakým blíže neindefikova(tel)ným, co pořídili, to asi nemá se silvrkrestem nic společnýho 8O
Pat_a_Mat

#118 Příspěvek od Pat_a_Mat »

Silvercrest to nebyl. Bylo to zakoupeno na Allegro.cz, výrobce někde v Číně a prodejce v Polsku. Nemá žádnou obchodní značku, ani štítek s nějakým CE a podobně. Protože jsem na kastle naměřil nebezpečné dotykové napětí, vrátil jsem to raději zpět. Na druhou stranu je mi jasné, že ani Silvercrest, Hyundai, Vigan či Esperanza nebudou o moc lepší, ale aspoň to bude přizemněné na kolík.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“