úprava textu v PDF

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

úprava textu v PDF

#1 Příspěvek od kutilmil »

Ahojte. Potrebjem upraviť text v pdf dokumente. Neviete niekto poradiť nejaký editor? hladve zdarma a najlepsie online.
DukeNuke

#2 Příspěvek od DukeNuke »

Kdysi jsem používal LaTex. Ale netuším, zda ještě existuje.
nekmil

#3 Příspěvek od nekmil »

PDF24
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Otázka měla být doplněná informací, jestli PDF dokument je ze skenu, nebo byl text vygenerovaný nějakým editorem. Jestli totiž jde o sken dokumentu v PDF, nekdy nepomůže ani podložení OCR vrstvou. Obrázek textu tištěného těžko editovat.
Bernard

#5 Příspěvek od Bernard »

Občas se hodí do formuláře v pdf vyplnit volná místa nějakými údaji. Na to používám Nitro Reader, určitě jsou i další možnosti.
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

Foxit reader , vymažu text "gumou" v podstatě jako obrázek, zvolím stejný font a napíšu nový text.
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mikras »

Pro odemykání, editaci, úpravu a převod pdf souborů do 100MB do Wordu, Excelu, prezentací nebo obrázků a zpět, lze použít zdarma online editor https://online2pdf.com/
jardafiala

#8 Příspěvek od jardafiala »

Zdar, k editaci používám PDF24. Narazil jsem na zajímavost, když z dokumentu který má cca 7Mb odstraním 80% stránek tak se velikost souboru změní jen o pár procent, PROČ ?
monterjirka

#9 Příspěvek od monterjirka »

Už jsem několikrát použil ONLINETRANSLATOR.COM, který to převedl do Wordu, upravil jsem co bylo třeba a pomocí PDFcreatoru to zase "vytiskl" jako PDF
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#10 Příspěvek od kutilmil »

Dík všetkým. Podarilo sa. Použil som PDF24 tools. Moc ste mi pomohli. Ďakujem.
jimirek
Moderátor

#11 Příspěvek od jimirek »

Odstraněn nenávistný OT. Omluva Bernardovi, svezl se s tím. Oddělená část v koši a zde LOCK.
Hill
Administrátor

#12 Příspěvek od Hill »

Nestihl jsem přečíst, tak nemůžu soudit, zda nezaznělo také to, že zásah do některého PDF dokumentu může překročit hranici trestního práva. Nepomáhá ani elektronický podpis s certifikátem - málokterý příjemce se podívá, jestli byl platný k datu odeslání, a zda vůbec, protože někdo sáhl do už podepsaného dokumentu. Lidi jsou nepoučitelní.
Jestli o nic nešlo, tak pardon, ale upozornit na to musím.
Když se vám cizí experti pak dva tři měsíce hrabou ve všech počítačích v síti, včetně těch, které slouží jen k diagnostice řídicích jednotek strojů, aby to pak celé zopakovali ještě důkladněji, protože, než určit pachatele, je daleko těžší doložit, že u odesílatele k té editaci nedošlo na žádném v síti, to je zážitek, před kterým vás neochrání ani Chuck Norris. Netoužím po tom, zažít to znovu. Nakonec se na to skutečně přišlo na straně příjemce v zahraničí, dostal na stůl pozměněný dokument z mailového profilu pojmenovaného korektním jménem odesílatele, aniž by zkontroloval skutečnou adresu odesílatele; víc detailů nepustím. Stejně si myslím, že určitě nějaký takový návod k podvodu už dlouho běhá někde po internetu, ale nehodlám ho zveřejňovat zrovna tady.
Od té doby mám povinně taky elektronický podpis, který služebně k ničemu nepotřebuji, ale zrovna v současné době se mi hodí při komunikaci s notářem kvůli dědictví Bastlírny. Předpokládám, že aspoň u soudu jsou zvyklí platnost podpisu zkontrolovat.

Ještě jsem se nerozhodl, zda celý OT konec vlákna neoddělím do admin sekce, protože on tak úplně OT není... Nechám to uzrát.
Zamčeno

Zpět na „Poradna“