Hyundai HDM 120 hotdog stroj, po pár minutách smrdí.

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

Hyundai HDM 120 hotdog stroj, po pár minutách smrdí.

#1 Příspěvek od robo »

Zdravím zdejší tábor. Koupil jsem si hotdogovač. Po asi 10 minutách provozu si říkám že cítím nějaký štiplavý zápach. Lezl z toho domácího pomocníka. Ještě hodinu po kontrole ten smrad cítím. Po rozborce se zdá že to leze z toho vařiče vody. Nebýt této vlastnosti tak by se to dalo asi používat. Je to cele plast a tlak na ostny musí být s určitou opatrností. tlačit na to starší rohlík už si nejsem jist jestli bych s trnem nezahučel dovnitř. Jedna cesta zakoupit a teď druhá to jít zase vrátit. Ach jo. Tedy nekupovat.
Přílohy
títek.jpg
títek.jpg
hotdok.jpg
hotdok.jpg
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

Uprimne to nechapu tyhle jednoucelove zazraky a jeste tuhle pofiderni znacku. To si neumis uvarit parek a vydlabat rohlik vareckou? :D
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Koupil jsem stejný asi před měsícem a půl a funguje bez problémů. Vnuci to chtějí jako párek v rohlíku, ale musí se kupovat čerstvé rohlíky. Na druhý den ty rohlíky jsou jak guma, takže napíchnout nejdou skoro ani na nůž. A je to fakt dobrá věc za pár korun, jen se tam musí dolívat čerstvá voda před každým použitím, protože z toho napařování stéká voda zpět dolů a za týden to nevypadá hezky.
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

p32 píše:...Vnuci to chtějí jako párek v rohlíku, ale musí se kupovat čerstvé rohlíky. Na druhý den ty rohlíky jsou jak guma, takže napíchnout nejdou skoro ani na nůž. ...
Poradím ti lepší fígl, kterým uspokojuju už přes 20 let podobný choutky naší omladiny. Jednak nedělám párek v rohlíku z celý nožky tenkýho párku a z celýho rohlíku jen s ušmiknutou špičkou - to je plejtvání, ty špičky pak nikdo nežere a musel jsem je sušit na strouhanku. Dělám to fikanějc - rohlíky přeříznu napříč na polovičku, párky taky. Půlky párků dám ohřát do vody nebo (rychlejší) je frknu na talířku na minutu do mikrovlnky. Pak vezmu jak říkáš ty vařečku, jeden přepůlenej rohlík a obě jeho půlky strčím jen tak nasucho taky do mikrovlnky, ze který jsem vyndal párečky. Zapnu ji na 15 vteřin na plnej výkon, tím se rohlík jednak ohřeje, druhak ztratí gumovitost a bude jako čerstvě rozpečenej. Vytáhnu, nabodnu a vyklektám do každýho příslušnou dutinu držadlem vařečky, našpricnu dovnitř podle chuti a mlsnosti každýho žravýho minisoudruha nebo minisoudružky majolku, kečup nebo hořčici a kleštěma co jsem si koupil ke grilu dovnitř zastrčím půlku předem ohřátýho párku. Za 20 vteřin mám obě půlky naplněný, odložím je na talířek nebo je rovnou předám dopaprčky žroutům a repete plex, další přepůlenej rohlík na 15 vteřin do mikrovlnky. Nepotřebuju žádnej hogofogo hotdogovač, zpracuju bezpečně i den starý rohlíky, nikde není nabryndaná voda - a ještě si za celejch těch cca 20 let, co to takhle provozuju nikdo nestěžoval ... Chutná to i návštěvám, pokud tohle spáchám jako expresní svačinku, když máme hosty na zahradě rodinný Apaluchy.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Parky by nemal zrat nikto a deti uz vobec nie.
tomasjedno

#6 Příspěvek od tomasjedno »

EKKAR píše:Půlky párků dám ohřát do vody…
Půlka párku je jedna celá nožička, to ji nacpeš celou do půlky rohlíku? :D
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Hnidopichu. Půlka nožičky je prostě půlka nožičky. Kdybys ty dělal "párek v rohlíku", tak na to budeš nejspíš potřebovat bagetu nebo rovnou chlebíčkovou veku, protože bys do ní cpal obě nožky najednou, co? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Tož ten postup, co jsi radil, tak už máme za sebou. Koupil jsem to právě proto, že si to kluci chtějí dělat sami. Jim to vyhovuje a nám taky. Stejně kupuji ty párky i rohlíky až v den spotřeby, takže jde všechno v pořádku. Je to lepší než mlsání sladkostí.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

No právě to půlení jsem naučil i děcka, když už jim bylo aspoň tolik, aby zvládly bez velkýho nebezpečí obsluhovat mikrovlnku. A krájet ostrým nožem umějí oba dva už od nějakejch 5-6 let věku, to jsem je pečlivě naučil, takže daleko spíš než s krvavýma rukama přijdou s žebráním "Tati, nabrus nám prosím tě nože, už zase jsou tupý jak prdel..." Tchýně ječela jak Viktorka nad splavem, když viděla 5letou dceru - malou kuchařinku pomocnici, jak přičinlivě krájí na malým prkýnku na kolečka mrkev do nakládanejch okurek a ohání se přitom jako by se nechumelilo 10cm dlouhým nožem, ostrým jako břitva ...
robo

#10 Příspěvek od robo »

p32. ten stejný a nesmrdí? Jestli jo tak je to zvláštní.

Taky jsem to praktikoval uděláním otvoru pomocí rukojeti od obracečky. Ale rohlík se občas trochu natrhl, pak ten bordel z rohlíku. Párek uvařený v páře je chutnější jak ve vodě a nahřátý rohlík je také ok. Trochu bokem, když dám i tři dny starý rohlík do horkovzdušné trouby na pár minut tak je chutnější jak čerstvě koupený. Dělám to tak i s koláčky, sladkým rohlíkem a pod. Horkovzduška je fajn stroj.

Nakonec jsem vybral Vigan Mammoth HD20X. Nerez, pevnost, sklo, termostat. Sice dvojka ale bude to lepší užitná hodnota jak ten plasťák a když se sleze více lidí tak to bude i příjemnější činnost.
Přílohy
varianta.jpg
varianta.jpg
JirkaZ

#11 Příspěvek od JirkaZ »

rnbw píše:Parky by nemal zrat nikto a deti uz vobec nie.

Chtěl jsem napsat totéž, resp. ještě podrobněji.

Ale ať si každý lehne tak, jak si ustele.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
jenicek

#12 Příspěvek od jenicek »

Přesně tak, párky doma nežrat a dojít na pořádnej kus žvance do mekáče! :lol:
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Mikras »

Taky jsem před časem vlastnil podobný strojek na párek v rohlíku. Byla tam nádržka na ohřev párků a jen jeden trn na rohlík. Ale špička toho trnu byla dost tupá a spíš to ten rohlík uvnitř strhlo a nahňácalo k druhýmu konci. Osvědčilo se mi do rohlíku po odříznutí špičky "zapíchnout" obloučkový nůž na pečivo a v rohlíku vyříznout drážku. A pak ještě jednu o 90°, takže vlastně křížek. Ten pak šel na ten trn napíchnout, troškou šroubovacím pohybem a za napíchnutou spodní část rohlíku pak na trn navléknout.

Když byla někdy touha po pikadoru, jak se na jihu PvR přezdívá silnější, než trpělivost k dostupnosti mašinky, tedy typicky někde venku na výletě a pod., řešil jsem to odlomením (ukousnutím) špičky čerstvého rohlíku a prstem přes mikrotenový sáček jsem vytvořil v rohlíku zaváděcí dutinku, do které se pak nasunula nožička párku a za opatrného tlaku a "šroubování", se páreček podařilo protlačit až k opačnému konci rohlíku. Pak už stačil jen kelímek s hořčicí, nebo kečup v pytlíčku a dochucování během konzumace za studena :-D
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Hubert_79 »

Mikras píše:... jen kelímek s hořčicí, nebo kečup v pytlíčku a dochucování během konzumace za studena :-D

Toto se líbí uživatelům Láďa Hruška a Jiří Babica :lol:
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
DavidM

#15 Příspěvek od DavidM »

JirkaZ píše:
rnbw píše:Parky by nemal zrat nikto a deti uz vobec nie.

Chtěl jsem napsat totéž, resp. ještě podrobněji.

Ale ať si každý lehne tak, jak si ustele.

No doplnil bych že všechny uzeniny by neměl žrát nikdo...A hodně omezit červené maso...
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“