Dva mtrvé tablety
Moderátor: Moderátoři
Dva mtrvé tablety
Druhý SM-T500 jsme večer vypnuli a ráno už na nic nereagoval. Při připojení na nabíječku měl odběr 1.47A a ten se ani po dvou hodinách nezměnil.
Otevřel jsem ho, odpojil baterii a odběr klesnul na pár mA. Zapnout bez baterie nejde. Je otázka, co tam odešlo. Jestli baterie, nebo něco za ní. Dávat 600,- za baterku, když si nejsem jistý se mi moc nechce.
A tak se ptám, měl by naskočit bez baterie nebo ne?
Sice nepůjde rychlonabíjení, jen to normální, ale na provoz a nabíjení přez noc by to stačit mělo, než vymyslíš lepší řešení.
A mohlo by to vysvětlit to, že nejde tablet zapnout (vícekrát jsem zažil zkrat v takovém konektoru - třeba od kousku alobalu - díky němu to pak nešlo zapnout).
Tohle zvláštní připojení bývalo kvůli možnosti programování FW bez připojené baterie (JTAG).
Jinak Aku se nezkouší n zkrat, ale s nominální zátěží
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
A ten druhý nejde zapnout. Tam je mi divné, že baterka má 3.77V a dá i něco do zátěže. Ale i tak ho nezapnu. Přitom při připojení nabíječky se nenabíjí, ale odběr je 1.47A.
Jak by se měly zkoušet aku vím, ale tohle rychlá a celkem spolehlivá metoda. Slabší měřící šňůry už svým odporem fungují jako zátěž. Navíc je připojená miniaturním konektorem, kam se s bídou dají přiložit ostré hroty.
Proč se ty nejvíc používaná přípojná místa řeší tak zpíčeně miniaturním konektorem a ještě nezajištěným proti bočním silám, to nevím ale on výrobce nějaký důvod bude mít.
- josef_novak
Něco jako AXP209 nebo podobný.
Na vyzkoušení toho tabletu bych použil nějaký jiný Li-Ion akumulátor s přibližně stejnou kapacitou (tvar a rozměry nemusí být stejné.)
A k původnímu dotazu: Těch pár tabletů, které jsem měl zatím rozebrané, se nedalo zapnout bez akumulátoru jen se samotnou nabíječkou.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Ono je dost pravděpodobné, že když ten nabíjecí obvod zjistí, že není připojený akumulátor, přestane se ho pokoušet nabíjet, a proto přestane topit.
Stejně tak by to co topí mohl být nějaký kondenzátor nebo tlumivka.
(Dost možná, že ta zvýšená spotřeba není pokus o nabíjení, ale pokus o zapnutí hlavního procesoru nebo podsvícení.)