ovp28hd10

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Killroy
Moderátor

#17 Příspěvek od Killroy »

Hasim bude muset doufat že to tak neskončí a že tam má pouze studeňák na tom vazebním tráfku nebo nějakou podobnou prkotinu. Při ceně toho F-boxu už bych asi zvážil rentabilitu opravy téhle ne zrovna nové telky, ač za svých časů stála opravdu majlant.

Killroy
kozoka

#18 Příspěvek od kozoka »

Killroy píše:Hasim bude muset doufat že to tak neskončí a že tam má pouze studeňák na tom vazebním tráfku nebo nějakou podobnou prkotinu. Při ceně toho F-boxu už bych asi zvážil rentabilitu opravy téhle ne zrovna nové telky, ač za svých časů stála opravdu majlant.

Killroy
Stála majlant ale hraje rozhorně líp než dnešní Turecké mašiny. Mám takový pocit že ty Boxy byli výraběné v licenci firmy Philips
elektron69b
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od elektron69b »

Killroy píše:
kozoka píše:změří a uvidí se

Hlavně aby nebyl ten F-box v kopru. OVP taky moc neznám, ale předpokládal bych že v případě potřeby zrovna levnej nebude... :cry:

Killroy

No ono sa su vady aj na F boxoch ktoré sa daju odstrániť,lenže ako ti píše kolega bez Skopu neurobíš na tej telke divy.
Neviem ako robíš opravy ,ale treba mať aj nejaku tu vybavu-myslím mer.techniku. :!:
elektronb
hasim

#21 Příspěvek od hasim »

Zítra bych měl mít půjčen osciloskop a večer poměřím pak dám vědět ,vazební tráfko jsem přeletoval ,ale to nepomohlo.
hasim

#22 Příspěvek od hasim »

Ahoj chlapi tak jsem měřil oscilem a zjistil jsem na bázi darlington tranzistoru vt181 je 1,6vobdélnikového tvaru a na bázi vn tranzistoru vt182 BU2525df jsem naměřil 2,6v tvaru pul vlny nevím jestli je to ok díky za odpovědě .
hasim

#23 Příspěvek od hasim »

Ahoj chlapi tv je opravena byl tam vadný kondík 7n2 na pozici C188.
Killroy
Moderátor

#24 Příspěvek od Killroy »

hasim píše:Ahoj chlapi tv je opravena byl tam vadný kondík 7n2 na pozici C188.

No vidíš a úspěch se nakonec dostavil. Akorát že na pozici C188 má být ve skutečnosti kond 4n7, jak jsi došel k závěru že je to 7n2?
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
hasim

#25 Příspěvek od hasim »

Zdravím máš pravdu na pozici c188 podle schématu má být 4n7 ,ale byl tam kondík 7n2 ,jinak jsem odpojil konektor horizontálu a měřil jsem oscilem při zapnutí pulsy a viditelně při zapnutí na kondíku byl puls větší jenom chvilku a pak tam byli malé pulsy po zvážení jsem vyletoval oba kondíky na pozici c188 a c191 a poměřil měřákem na kondíky a místo 7n2 měl pouze 5piko a po výměně jsem to změřil a pulsy byli podstatně větší.
Onkyo

#27 Příspěvek od Onkyo »

Ahojte.Mal som teraz túto istú závadu a bol takisto vadný kondík C188 7n2.Bol nafuknutý.Po výmene všetko v poriadku. :hojahoj:
PCEL

#28 Příspěvek od PCEL »

Zdravim ja som mal na tomto tv tiez C188 v skrate.Sa mi zda ze je to dost casta zavada.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“