Externí LTE anténa

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
nonius

#16 Příspěvek od nonius »

Našel jsem hodnoty u některých přístrojů a měl bych se do nich vejít, takže by mě to teď spíše jenom zajímalo, jak to je.
Potřeboval jsem venkovní anténu pro připojení ke vzdálené BTS a nechtěl jsem překročit vyzářený výkon. Nicméně jsem provedl nějaké výpočty (hlavně finanční) a měření telefonem a vypadá to, že venkovní anténa nebude potřeba nebo možná s malým ziskem na prokrytí útlumu kabelu. Také je možné, že O2 tu spustí další pásmo, když to vylepšují v okolí, tak uvidím.
JirkaZ

#17 Příspěvek od JirkaZ »

nonius píše:Lze někde zjistit, jaký je maximální povolený vyzářený výkon z antény připojené k LTE modemu nebo maximální dovolený (doporučený) zisk antény pro LTE?

https://www.ctu.cz/sites/default/files/obsah/ctu/vseobecne-opravneni-c.vo-r/1/05.2017-2/obrazky/vo-r01-052017-2.pdf (možná)
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
nonius

#18 Příspěvek od nonius »

Díky, už jsem na podobný dokument narazil a nejsem z toho moc moudrý, zkusím si to později podrobněji přečíst. Podle toho dokumentu by měl být maximální výkon 1W, což je 30dBm. U různých LTE modemů jsem narazil na hodnotu většinou 23dBm (200mW), u telefonů až 25.7dBm (350mW). Každopádně s anténami, které se prodávají by se to nemělo překročit (pokud počítám dobře).
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“