Dostal jsem hdd Seagate Barracuda 2TB.Po připojení do PC se disk roztočí a 2xklepne.Bios ho nevidí,ve správci zařízení je.Ve správci disků píše kapacitu pouze 3,86Gb a při pokusu o inicializaci disku dojde k chybě.Zkoušen na jiném sata kabelu,jiném vstupu a i v jiném počítači a stále to samé.Máte někdo ještě nějaký nápad,než ho vyhodím?
HDD Seagate 2TB-mrtvý?
Moderátor: Moderátoři
HDD Seagate 2TB-mrtvý?
Dostal jsem hdd Seagate Barracuda 2TB.Po připojení do PC se disk roztočí a 2xklepne.Bios ho nevidí,ve správci zařízení je.Ve správci disků píše kapacitu pouze 3,86Gb a při pokusu o inicializaci disku dojde k chybě.Zkoušen na jiném sata kabelu,jiném vstupu a i v jiném počítači a stále to samé.Máte někdo ještě nějaký nápad,než ho vyhodím?
Viz. např.:t=86137.
Mimo jiné zjistil, že naprostá většina HDD má závadu na desce plošných spojů, která leží vně prachotěsného pouzdra, takže její oprava nevyžaduje speciální vybavení pro práci v bezpračném prostředí.
Opatrně odšroubuj tu desku a prohlídni si ji, jestli náhodou něco nenajdeš pouhým okem.
(Nevím jak Seagate ale Western Digital používá šroubky Torx.)
Dál můžeš přeměřit běžné součástky jako jsou diody a rezistory, že nejsou nějakým zjevným způsobem vadné (zkrat, přerušení).
Někdy je vhodné opatrně očistit kontaktní plošky konektorů.
Dalším krokem by bylo koupit si někde stejný disk a ty naměřené hodnoty (odpor a úbytky na diodách) porovnávat se zdravou deskou.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
A kutilmile - nelituju tě
- maxijaroslav
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Hele, mám ho v polici, vyzkoušet to můžu, akorát budu bůhvíjak dlouho čekat na poslání jednoho švába odkudsi z Tramtárie, protože doma (myslím tuzemsko Českocourkovsko) ho skoro tutově neseženu a pokud, tak určitě ne jednotkový množství ...
Dej sem fotku a jestli chceš tak ti pošlu novou funkční elku, kde jen prohodíš EEPROM s FW. Mám jich v práci dost.