rnbw píše:Na ten vystup z radia na ovladanie anteny som si pripojil napajanie MP3 prehravaca.
ä esce neco, jake jsou to draty? Ekkar psal, ze sedivej, ale neni si jisty
Moderátor: Moderátoři
EKKAR píše:Vinco, ten drát je modrý nebo šedo-modrý - záleží na výrobci. Někteří ho dělají i oranžový. Hlavně ho hledej na sekci A konektoru, mezinárodně označovaného jako ISO. Po zapnutí rádia se na něm objeví +12V - do té doby byl mrtvý, bez napětí.
pavel16 píše:Nemá to být náhodou nějaký tajný vypínač do auta?
breta1 píše:pavel16 píše:Nemá to být náhodou nějaký tajný vypínač do auta?
Taky jsem to řešil - jednak jsem vyřešil hlídání auta aktivaci starého vestaveného mobilu při otevření dveří a zavolání na konkrétní číslo, jednak vlastní zablokování nastartování. Mám to navržené tak, že při nasednutí do auta se dvěma prsty na určitém místě dotknu dvou plošek na cca 5vteřin, až poté toto vyhodnotí elektronika, pak se mi přes relé odblokují příslušné obvody (ovládání vstřikovacího čerpadla nebo zkratování snímače otáček a p.). Aby to bylo blbuvzdorné, pokud zapomenu odblokovat, pak po otočení klíčku (15) mi to pípá že něco není OK a naopak po zmizení + na 15 (opuštění auta) se zařízení po cca 5 min samo přepne na blokování.
Tak, a teď jsem dal návod, jak mi šlohnout moji káru.
EKKAR píše:Vinco, ten drát je modrý nebo šedo-modrý - záleží na výrobci. Někteří ho dělají i oranžový. Hlavně ho hledej na sekci A konektoru, mezinárodně označovaného jako ISO. Po zapnutí rádia se na něm objeví +12V - do té doby byl mrtvý, bez napětí.
vinca píše:EKKAR píše:Vinco, ten drát je modrý nebo šedo-modrý - záleží na výrobci. Někteří ho dělají i oranžový. Hlavně ho hledej na sekci A konektoru, mezinárodně označovaného jako ISO. Po zapnutí rádia se na něm objeví +12V - do té doby byl mrtvý, bez napětí.
tak jsem se me dostalo, ze ta antena a tech 12V funguje pouze tehdy, je-li na autoradiu - radio , kdyz prepnu na CD, tak 12V se vypne a auto me prestane fungovat![]()
rnbw píše:vinca píše:tak jsem se me dostalo, ze ta antena a tech 12V funguje pouze tehdy, je-li na autoradiu - radio , kdyz prepnu na CD, tak 12V se vypne a auto me prestane fungovat![]()
Zaleziz od typu radia. Moje tam dava 12V aj ked je prepnute na AUX. To som si zmeral este predtym, ako som tam pripojil ten MP3 prehravac.