Tohleto znám, taky už jsem se s takovou "flexošňůrou" potkal, akorát to byla jen dvoužílová s koncovkou "osmička na holicí strojek". Nějakou dobu haprovala = strojek stávkoval, bylo vypozorovaný, že se šňůra musela určitým způsobem nakroutit, aby fungoval, až pak došlo k velkýmu třesku s výšlehem plamene z kabelu přímo z takový tý nalisovaný přechodky, která má právě zabránit ulomení kabelu u konektoru. Nastalo veliký uleknutí malilinkým málem spojený s následnou vynucenou výměnou zahněděnýho prádla, protože ten výšleh se odehrál v těsný blízkosti malíkový hrany ruky držící strojek ... Při pitvě bylo zjištěný, že na dutinku byla před jejím zalisováním do plastu nabodovaná s bídou polovička všech možnejch zrzavejch zpíčichlupů, tvořících kabelovou žílu ...bu2520 píše:nebo "se to" opravilo odpálením. Jen už takovému spotřebiči člověk chvíli nevěří, než otupí v pozornosti.
Setkal jsem se v několika případech s tím, že problém byl v zalité vidlici, kde byl kabel špatně přibodován a držel to jen ten plast . A zřejmě to vytáhlo oblouk který se tím výbojem zese trochu přivařil. Na vlastní vidlici to začalo být znát změnou odstínu plastu okolo kolíku.
Rychlovarná konvice Catler KE3010
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Napadá mě, jestli se něco mokrýho, (třeba drobeček), nepřilepilo na koaxiál konektor když konvice ležela na kuchyňský lince. Svod to ohřál, došlo k ionizaci a šlehlo to a to cosi se odpařilo. Proto efekt se zpožděním. Jinak nevím, co jinýho by to mělo způsobit.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!