Rychlovarná konvice Catler KE3010

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

bu2520 píše:nebo "se to" opravilo odpálením. Jen už takovému spotřebiči člověk chvíli nevěří, než otupí v pozornosti.
Setkal jsem se v několika případech s tím, že problém byl v zalité vidlici, kde byl kabel špatně přibodován a držel to jen ten plast . A zřejmě to vytáhlo oblouk který se tím výbojem zese trochu přivařil. Na vlastní vidlici to začalo být znát změnou odstínu plastu okolo kolíku.
Tohleto znám, taky už jsem se s takovou "flexošňůrou" potkal, akorát to byla jen dvoužílová s koncovkou "osmička na holicí strojek". Nějakou dobu haprovala = strojek stávkoval, bylo vypozorovaný, že se šňůra musela určitým způsobem nakroutit, aby fungoval, až pak došlo k velkýmu třesku s výšlehem plamene z kabelu přímo z takový tý nalisovaný přechodky, která má právě zabránit ulomení kabelu u konektoru. Nastalo veliký uleknutí malilinkým málem spojený s následnou vynucenou výměnou zahněděnýho prádla, protože ten výšleh se odehrál v těsný blízkosti malíkový hrany ruky držící strojek ... Při pitvě bylo zjištěný, že na dutinku byla před jejím zalisováním do plastu nabodovaná s bídou polovička všech možnejch zrzavejch zpíčichlupů, tvořících kabelovou žílu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Asi jsem na to přišel. Pod pořádným osvětlením a lupou jsem na dně toho "koaxiálního" přívodního konektoru na konvici našel mezi střed kolíkem (L) a první trubičkou (N) fialovo/černej flíček-prskanec na izolačním plastu. Chvíli jsem to škrábal zubařským šťouradlem ale do hloubky plastu jsem žádnej průraz kanálek nenašel.
Napadá mě, jestli se něco mokrýho, (třeba drobeček), nepřilepilo na koaxiál konektor když konvice ležela na kuchyňský lince. Svod to ohřál, došlo k ionizaci a šlehlo to a to cosi se odpařilo. Proto efekt se zpožděním. Jinak nevím, co jinýho by to mělo způsobit.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“