Sháním, vyměním Amáro, PE a KTE
Moderátor: Moderátoři
Tam určitě ještě byla i slepice s věncem v drápech, ne?danhard píše:Tak mám tam i svázanej Radioamatér 1948 a měl jsem i z 1942, ale ten jsem ještě na průmce půjčil kamarádovi a už jsem ho nikdy neviděl
Skenování je v plánu, hlavně ST, Amára ty "rychloskeny" jsou všude, za ně by měl někdo dostat spíš po čuni, jak jsou zprasený ... I proto mám radši papír. Co se soudruhů ulbrichtovců a honeckerovců týče, tak ti mě nikdy moc nebrali, nešprechtím. Ono samotný skenování netrvá dlouho. Naprosto v pohodě uděláš s troškou cviku 4 stránky za minutu, ale ta nimračka potom v grafickým editoru - a v mým případě běžně ve dvou, občas ve třech - protože ani jeden neumí všecky potřebný úpravy tak, aby stály za něco = v každým je líp učunitelný jen něco, to jsou hodiny navrch. Nejdřív skeny srovnat "na nohy" a případně doladit sklon, když se nepovede svázat knížku s řádkama přesně kolmo nebo když na skeneru předloha uklouzne. Pak ořezat na stejnej rozměr, nakonec vyčistit nejrůznější vady - zahnědnutí, fleky, různý tečky a čáry co vzniknou skenováním nečistot nebo vláken na papíře ... A ve finále scelit to, co se nas sken A4 vcelku nevejde a musí se skenovat po dílech. To je vražda!
A kutilmile - nelituju tě
msar píše:Mám tu sto let starý časopis Domácí dílna, kde jsou mimo jiné pěkné články na stavbu "domácí stanice
stejnou službu udělá repro zrcadlovkou se slušným osvětlením, nejlíp když druhá osoba asistuje a přidrží tu druhou otevřenou stranu knihy. Asi to jde i rychlejc než skener. ta stanice radiotelegrafická by mě docela zajímala.
- Artaban001
Opakuju, už ty původní fotky jsou na h0vn0, protože jsou zdeformovaný prohnutím listu a s odleskama, který žádnej další soft bez přesnejch informací o parametrech zobrazení přímo tý jedný kombinace optiky a snímače nedokáže odstranit. Když už to jo chceš takhle fotit, tak přes tabulku skla, kterou tu předlohu zatížíš aby nebyla zvlněná jak přišlápnutá zmije a nasvěcovat nejlíp dvěma zdrojema světla šikmo ze dvou stran, aby optika foťáku "neviděla" odlesky ani na skle, ani na předloze. Astronomickou fotku s dlouhým osvitem taky neděláš z ruky, ale hodíš foťák na stativ.Artaban001 píše:Focený mobilem to není, ale kompaktním fotoaparátem, ... Jestli si s tím chce někdo víc pohrát, můžu poskytnout originál fotky z aparátu. ....
- otakarv
- Kontaktovat uživatele: