Sháním, vyměním Amáro, PE a KTE

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
jimirek
Moderátor

#1696 Příspěvek od jimirek »

Ty radioamatéry mám po dědovi taky a asi skoro všechny ročníky. Něco volně ložené, něco vázané bohužel bez stran obálky. Mám i předchůdce - nějaký ten ročník periodika Radiolaboratoř KNN. V jednom z čísel je jako naprostá senzace a žhavá novinka prezentována nepřímo žhavená lampa tuším ZN1, v jiném zase lampa s urychlovací mřížkou a anodovým napětím 4.5 V. Jak umřu, skončí to asi ve stoupě, ale co už, takový je koloběh života.
danhard

#1697 Příspěvek od danhard »

EKKARE, ty "vzácný" věci jen za podmínky, že to někdo oskenuje a umístí někam na web :D

To myslím ty sdělovačky, AR jsou profláknutý, Radioamatér do r. 52 taky někde bude, i když web není věčný, měli byste si to archivovat.

Taky tam budou časopisy od soudruhů z NDR, to taky není moc archivovaný.
EKKAR

#1698 Příspěvek od EKKAR »

danhard píše:Tak mám tam i svázanej Radioamatér 1948 a měl jsem i z 1942, ale ten jsem ještě na průmce půjčil kamarádovi a už jsem ho nikdy neviděl :lol:
Tam určitě ještě byla i slepice s věncem v drápech, ne?

Skenování je v plánu, hlavně ST, Amára ty "rychloskeny" jsou všude, za ně by měl někdo dostat spíš po čuni, jak jsou zprasený ... I proto mám radši papír. Co se soudruhů ulbrichtovců a honeckerovců týče, tak ti mě nikdy moc nebrali, nešprechtím. Ono samotný skenování netrvá dlouho. Naprosto v pohodě uděláš s troškou cviku 4 stránky za minutu, ale ta nimračka potom v grafickým editoru - a v mým případě běžně ve dvou, občas ve třech - protože ani jeden neumí všecky potřebný úpravy tak, aby stály za něco = v každým je líp učunitelný jen něco, to jsou hodiny navrch. Nejdřív skeny srovnat "na nohy" a případně doladit sklon, když se nepovede svázat knížku s řádkama přesně kolmo nebo když na skeneru předloha uklouzne. Pak ořezat na stejnej rozměr, nakonec vyčistit nejrůznější vady - zahnědnutí, fleky, různý tečky a čáry co vzniknou skenováním nečistot nebo vláken na papíře ... A ve finále scelit to, co se nas sken A4 vcelku nevejde a musí se skenovat po dílech. To je vražda!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
msar

#1699 Příspěvek od msar »

Mám tu sto let starý časopis Domácí dílna, kde jsou mimo jiné pěkné články na stavbu "domácí stanice radiotelegrafické" z počátku rozhlasového vysílání, které by stály za naskenování. Jenže jsou to čtyři ročníky svázané do tlusté knihy, na skenování poněkud nepraktické...
rnbw

#1700 Příspěvek od rnbw »

Na knihy su skenery Plustek OpticBook. Maju skenovacie sklo az takmer po hranu skenera, takze sa tam da pekne polozit jedna strana otvorenej knihy (druha polovica knihy visi cez hranu) a skenovat bez skreslenia.
Crifodo

#1701 Příspěvek od Crifodo »

msar píše:Mám tu sto let starý časopis Domácí dílna, kde jsou mimo jiné pěkné články na stavbu "domácí stanice

stejnou službu udělá repro zrcadlovkou se slušným osvětlením, nejlíp když druhá osoba asistuje a přidrží tu druhou otevřenou stranu knihy. Asi to jde i rychlejc než skener. ta stanice radiotelegrafická by mě docela zajímala.
EKKAR

#1702 Příspěvek od EKKAR »

BLÉÉÉÉÉ, ofocený mobilem bez korekce průhybu stránek, Velebnosti, to je hnus, jdu BLEJT!!!!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
OK2STO

#1703 Příspěvek od OK2STO »

No a co, stejně je tam houbeles.
Jarda
EKKAR

#1704 Příspěvek od EKKAR »

Když už něco takovýho dělám, dělám to POŘÁDNĚ. Nezáleží na obsahu, záleží na provedení. Tohle je prostě odfláknutý, na obrázkách jsou odlesky světla, protože to je nasvěcovaný jen mobilem. Jestli si někdo myslí, že focením šmatlafounem nahradí skener, je na omylu. Ono totiž když už se to dělá, mělo by to jít i odpovídajícím způsobem vytisknout - a když se to nafotí křivý a nezkoriguje hned v šmatlafounu podle korekce přímo optimalizovaný pro danej šmatlofoťák, nedokáže už to následně zkorigovat nic - protože korekčnímu softu chybí data právě o tom zkreslení foťáku, který má jen jeho výrobce. Odlesky světla pak nezachrání nic, to jsou prostě vypálený bílý fleky. To je jako bych si na mytí voken vzal vodu vylitou z dřezu po umytí špinavýho nádobí od oběda. Fertik. Zbytečná práce.
Artaban001

#1705 Příspěvek od Artaban001 »

Focený mobilem to není, ale kompaktním fotoaparátem, využilo se světlo v místnosti, kde se to kopírovalo. Bohužel skener nebyl k dispozici a amáro bylo zapůjčeno na půl hodiny. Jestli si s tím chce někdo víc pohrát, můžu poskytnout originál fotky z aparátu. Byly ořezány v programu FOTKY a následně prošly přes FastScanner v tabletu - tak vzniklo PDF.
EKKAR

#1706 Příspěvek od EKKAR »

Artaban001 píše:Focený mobilem to není, ale kompaktním fotoaparátem, ... Jestli si s tím chce někdo víc pohrát, můžu poskytnout originál fotky z aparátu. ....
Opakuju, už ty původní fotky jsou na h0vn0, protože jsou zdeformovaný prohnutím listu a s odleskama, který žádnej další soft bez přesnejch informací o parametrech zobrazení přímo tý jedný kombinace optiky a snímače nedokáže odstranit. Když už to jo chceš takhle fotit, tak přes tabulku skla, kterou tu předlohu zatížíš aby nebyla zvlněná jak přišlápnutá zmije a nasvěcovat nejlíp dvěma zdrojema světla šikmo ze dvou stran, aby optika foťáku "neviděla" odlesky ani na skle, ani na předloze. Astronomickou fotku s dlouhým osvitem taky neděláš z ruky, ale hodíš foťák na stativ.
Grafiaus

#1707 Příspěvek od Grafiaus »

ked su na hovno si to nevsimaj a chod si do stanku kupit nový , asi nemas na to peniaze , furt tu len picujes , ked potrebujes predlohy na plosaký , kup si original , ale ty si urcite este nic nespravil , len tu picujes a tvaris sa ako premudrelý 🤐 .
EKKAR

#1708 Příspěvek od EKKAR »

Víš v čem je tvůj největší Smolíček? Že některý z těch pdf skenů za posledních cca 5-6 let visících na onom serveru jsou moje ... Včetně třeba některejch servisních manuálů, který dokud to ještě šlo, visely na mnohem slavnějším Raupenhausu.de. A jak víš, nebo možná nevíš, tam si jen tak nějakej fofrsken "na sklo" nepověsili. Takže vím WCG a nebojím se vady jinýmu vytknout.
Grafiaus

#1709 Příspěvek od Grafiaus »

a vies preco Grafiaus ? pretoze nespocetne mnozstvo scenov som dal aj ja , a to si ty este na svete ani nebol a vobec , ked niekto nieco spravil zle , tak som mu za to nepicoval ale ukazal , ze sa to da aj lepsie , chod do PNS / alebo ako sa to u vas vola /a predved sa ,ale nenavazaj sa do nikoho , co nieco robi , 🤐
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#1710 Příspěvek od otakarv »

Já jsem asi dokonalý laik a ke všemu i slepý i když mám obě oči po operaci katarakty. Stahuji si tyto časopisy pro radost abych si je ve volných chvílích prolistoval a musím se zastát Artaban001, viděl jsem již daleko, daleko horší které se nedaly skoro číst a prohlížet. Artaban001 se snažil i když v podstatě nemusel, já osobně nemám pro takovéto věci vlohy a tak bych to ani nedělal.
Zamčeno

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“