Výměna baterky v hodinkách

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Výměna baterky v hodinkách

#1 Příspěvek od Celeron »

Nejspíš na tiktaka a nebo na jiného hodináře.
Ručkový/displejový japonský digitálky QMAX J.G.W. Waterresistant 3 ATM.
Viz fotky. Nemůžu přijít na to, jak rozdělat spodní dekl. Nikde tam není takový to zahloubení pro vydloubávací nástroj. Zkoušel jsem všude po obvodu narvat ostří skalpelu ale nikde se nezachytí aby to šlo nějak podedloubnout.
Nevíte prosím jak na to?
Díky
Přílohy
qmax_spodek.jpg
qmax_spodek.jpg
qmax_vršek.jpg
qmax_vršek.jpg
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
MiraSt

#2 Příspěvek od MiraSt »

Pár hodinek jsem už rozebral (do posledního kolečka) a zase složil. Takže... Tam se leze jenom přes zadní dekl. Závit to nemá a přes sklo ani náhodou. Prostě je to tak dobře vyrobené, že to budeš muset podebrat. A ty 3 atm..... Moje podobné hodinky, a hned po první sprše nabraly vodu kolem stavědla. Tam nebylo žádné gufero. Od novoti. Tak nevím co to "waterresistant 3 atm znamená.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Musi sa ta zadna strana nejako vypacit, inak to nepojde.

3 atm znamena, ze do sprchy sa s tym ist nemoze. Len dazd by to malo prezit na ruke.
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

To chce odbornej vorrichtung (nástroj) nakonec jsem musel
(s hanbou, já bastlíř!) do servisu v nedalekém Polsku...
baba říká: víte kolik má baterka ? ne, neměřil jsem :(
0.38V
a má být ?
no 1.5V, je to malej zázrak že vůbec trochu šly
(ručkový Brilliant, tableta maxell, 3 roky v provozu)
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
tiktak1953

#5 Příspěvek od tiktak1953 »

Ak mas lamci nozik ale s novym ostrým! Nie tupým nozikom,tak v rohu kde je naramok silno zatlac do medzey ,mozes aj trochu 2-3mm nozikom šuchut do predu po tej medzere!Tu medzeru proste musis najst dost presne.Tym suchnutim sa ti noz skor zareze do medzery! Bacha ,nedorez sa,musis sa nato pozerat,ci tlacis na spravnom mieste,nie po pamati ten noz tam tlacit.
!Inde to neskusaj.
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 18 lis 2023, 14:22, celkem upraveno 1 x.
Zbieram hlavne nefunkčné náramkové hodinky PRIM,prípadne rôzne opravím.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
MiraSt

#6 Příspěvek od MiraSt »

To jsou ony. Tak když už v nich byla voda tak jsem jich rozebral, nabarvil ručky na bílo bo byly zlaté a potmě nebyly vidět. Při sborce jsem namazal víčko a stavědlo silikonovým tmelem co mám na mopéda. A jsou vodotěsné. Taky byly water... do 3. atm. Uvidím jak to dopadne až je bude nutné seřídit.
Přílohy
PB180053.JPG
PB180053.JPG
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Spiral

#7 Příspěvek od Spiral »

MiraSt píše: Tak nevím co to "waterresistant 3 atm znamená.

Více třeba zde...
https://www.hodinky-365.cz/blog/vodeodo ... ne-hodinky
Artaban001

#8 Příspěvek od Artaban001 »

Pokud nemáš vhodný nástroj na zaklapávání hodinek, tak se je ani nesnaž otevírat. Nemusí se Ti to podařit uzavřít - nouzovka je svěrák a několik vrstev hadry z obou stran a tak to skřípnout do svěráku pomalu a opatrně dotahovat až kryt zapadne. Pokud je to nějaký lepší kousek, tak jedině hodinářství.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

Postupoval jsem dle rady tiktaka. Opravdu jen v jednom rohu je asi 2 mm, téměř neznatelný zahloubení, kam šla strčit špička žiletka z hoblíky Narex. Po zapáčení víčko odskočilo.
Baterka V371. Když jsem ji uvolnil, tak pod ní byla kapka elektrolytu.
Mínusovej kontakt to sice nesežralo, ale když jsem připojil laboratorní zdroj 1,5V tak vteřinovka i displej nic. Je možné, že ty hodinky brácha před léty odložil protože nešly. No, nezeptám se ho, je někde hodně vysoko.
Obávám se, že je to na vyhození.
Jinak pod víčkem těsnění žádný. Kdoví, kterej výrobce tam to J.G.W. Made in Japan vyryl...
Takže tiktaku, dík za radu.
Jirka

rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Moze to byt hnile niekde dalej. Ked som bol maly, viackrat som rozoberal cinske digitalky - tam boli kontakty baterie vlozene v plastovom rame a na ne pritlaceny plosak. Miesto dotyku s plosakom moze zhnit.
Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

Tak třeba bych i ten strojek vyndal, ale drží ho hřídelka čudlu na nastavení ručiček a nevím, jak ji uvolnit. Strojek je celokovovej, ty plastový v digitálkách znám, vypadnou z futrálu samy.
Jirka

stefan31

#12 Příspěvek od stefan31 »

...a myslím, že je to typ OMAX ..... so strojčekom miyota 4800-01A ......

Stefan31
MiraSt

#13 Příspěvek od MiraSt »

Celeron píše: ale drží ho hřídelka čudlu na nastavení ručiček a nevím, jak ji uvolnit.
Lehce. Do aretace stavědla buď tlačíš nebo taháš. Podle provedení.
Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

MiraSt píše: Lehce. Do aretace stavědla buď tlačíš nebo taháš. Podle provedení.

Tahat jsem zkoušel, tlačit mi nějak nedává smysl.
Jirka

tiktak1953

#15 Příspěvek od tiktak1953 »

MiraST zabudol si mu napisat to naj,lebo by to mohol uplne posrat.rozpadli by sa mu v nutri kola,co sa mu moze stat aj pri skladani!Musi vytiahnut najprv tzv.kluc riadenie ruciek,az potom moze tlacit na tzv.staviacu paku riadenie sukolia ruciek ,ktora ma na sebe kolik vychadzajuci na vrch strojceka. Ten kolik mava taku jamku do ktorej treba ihlov alebo podobnim zatlacit opatrne a po-vytahovat opatrne kluc z puzdra hodin.Pred vytahovanim ked to pojde ztuha za ztuhnutu vazelinu,daj na korunku kluca neaky olej,nie jedly! Aj technicky benzin hocico aby to povolilo.Nehovorim ze to plati v tvojom pripade nevyhnutne,ale v mnohych pripadoch ano aj u zasratych puzdrach
.Celeron si tu novy?Daj obrazok aby ti ukazal to miesto,kym to nepo!!!! Neviem kedy sa sem zase pozriem ale.
Zbieram hlavne nefunkčné náramkové hodinky PRIM,prípadne rôzne opravím.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“