Výměna baterky v hodinkách
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
workhard píše:Podobné hodinky jsem taky míval a mám pocit, že tam byly 2 baterie, jedna pro ručičky a druhá pro digitál.
--------------------------------
Znackove,suprove maju len jednu velku gombikovu.Tie nizsej kategorie zvycajne aj z horsov mechanikov dve.
---------------------------
Mirast,nech nic nerozobera,zajtra sa uvidi.Neni taky dobry ako ty mozno,aj rozoberat nieco comu nerozumie ako vypada,funguje ,neni to naj riesenie.Na hodinky nemoze ist s lopatou,to si vyzaduje jemne naradie,pinzety naj,antimagneticke,miny srobuvaky,atd.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
- tiktak1953
mojza píše:Jojo, roky letí, také jsem měl "strejdu tiktaka" a koukal jak to "sklíčko" z celuloidu vysoustružil a do hodinek vsadil.
-------------------------
Yes, este som to zazil aj ja v 60-tych rokoch,hlavne do vackovych vacsich hodiniek nad rozmer 400(4cm)! To sa nesustruzilo,ale iba vyrezalo tocenim upnuteho kuska stvorca ,rovneho plexiskla!Vysledny okruhly produkt sa potom vlozil medzi vypukle kleštiny,stlacil a tak nasadil do ramika skla.
- tiktak1953
Ja mam patent,neviem zeby ho pouzival niekto iny, ako zistit ci je zavada v mechanickom strojceku eletricka alebo mechanicka.Samoze ho neprezradim nikomu,usetri tym vela casu pri hladani zavady,atd.
- tiktak1953
Ještě před rokem jsem nosil na ruce ručičkový elektronický hodinky QQ. Nevím, kdo je vyrábí ale jsou to blbci. Zadní víčko je úplně rozežraný od potu. Tohle má nerezový víčko a ani stopa po rozežrání. Dokonce jsem zkoušel to zadní víčko vytočit z A4 na soustruhu ale skončilo to na problému, jak tu slaboučkou skořepinu upnout při soustružení vnitřní strany víčka.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- tiktak1953