Nezapaluje plynová deska Whirlpool
Moderátor: Moderátoři
masar píše:Tak to sundej příště tak, abys vyloučil nežádoucí vlivy demontáže desky na elektronickou část. Kolem takových závad, jako jsou studené spoje, musíš chodit "po špičkách", abys je odhalil, zvláště, když jsou tak vzácné. I to, že právě ta demontáž ovlivňuje závadu, je cenná informace, kterou je třeba vyhodnotit (s čím se při ní "hýbe", co se "namáhá" atd.).
To velice dobře vím a snažil jsem se na to nějakým způsobem přijít a vyhodnotit to, ale vše, co jsem doposud zjistil, jsem již v předchozích příspěvcích popsal. Skleněnou desku tam drží celkem 8 šroubků, které se šroubují do těla jednotlivých hořáků, takže se pouze sundá litinový klobouk s hliníkovým okružím a vyšroubují se dva šroubky z každého hořáku. Na nějaké hýbání tam toho moc není.
dobrman píše:Hořák musí zapálit a nahřát ho. Ledaže by si to kontrolovalo, jestli není přerušený
Takhle jsem si to právě myslel taky, ale jistě to nevím.
masar píše:Poukazuji jen na to, že jeho porucha (změna parametrů) může být vyhodnocena jako "zapálený" stav a tím blokovat zapalovač.
Teď si uvědomuji, že jsem nezměřil ani odpor (pokud je měřitelný) těch snímačů. Napadlo mě, že bych při příští rozborce mohl zkusit některý z těch snímačů odpojit, co to udělá. To by také mohlo napovědět, jak to procesor vyhodnocuje.
Neví někdo, zda je někde takové trafo k sehnání nebo je nutno koupit a vyměnit celou napájecí část? Když zadám do Google celé to číslo BV xxx, nenajde nic použitelného. Ani nevím, zda to musí být přesně stejné nebo stačí podobné.