Existuje Adaptér USB -> paralel port?
Moderátor: Moderátoři
Existuje Adaptér USB -> paralel port?
-
petrfilipi
PF
jsem také hledal převodník USB na Paralelní port,
ale takový co by 100%ně fungoval, se mi tehdy nepodařilo sehnat.
Nakonec jsem to vyřešil připojením tiskárny přes LAN print-server.
Malá krabička, kde se nastavila IP v rozsahu místní sítě a kde bylo rozhraní Centronix přímo do tiskárny.
Navíc pak šlo tisknout z kteréhokoliv pc v domácí síti.
print servery
v současné době provozuji tiskárnu HP LaserJet M130nw, která již LAN má přímo v sobě . . .
Při té příležitosti se (trochu OT, pardon) zeptám: mám teď potíž nainstalovat tu tiskárnu do noťasu s Win10, vyzkoušel jsem několik návodů, protože originál CD jsem nikdy neměl a v seznamu podporovaných tiskáren mi ji Win10 nenajdou. Od Packardů jsem stáhl cokoli, co by mohlo fungovat, ale stále mi nevychází vstříc... prostě soubory k tisku musím nasypat do druhého noťasu s Win7 a tisknout z něj. Jenže nevím dne ani hodiny, kdy ten doslouží.
Nedělali jste to už někdo?
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Z toho pohledu je tedy jedno, jestli použiju tu tiskárnu jako lokální s paralelním portem, nebo síťovou za použití printserveru LAN->CEN PS-110P. Ten samozřejmě lze použít pro spoustu jiných tiskáren, takže v tom rozhraní chyba není.
Prostě se zapne, nastaví základní parametry tiskárny (papír, rozlišení atd.) a tiskne. Nikde nemusím hledat žádné ovladače, řešit problémy s kdovíčím atd.
Jinak ty USB<->LPT porty jsou obecně dost problematické, někdy fungují, jindy ne. Chce to vyzkoušet konkrétní kus v konkrétní konfiguraci.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Edit: pokud ten notebook ma PCMCIA nebo Express Card slot, tak pro ne LPT karty existuji.
Takže třeba Krup ho prodává a jistě by se to dalo zkusit.
Tedy pokud do toho mrtwošrot nehodil vidle, to vědí jen oni....
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Fungovala spolehlivě na WXP, pak na W7 a nyní i na W10 bez sebemenších problémů.
Pohání tiskárnu HP Deskjet 870cxi (rok výroby asi 1996).
USB - PARALLEL PRINTER ADAPTER
DB36M ACTIVE CABLE 1,5M
AXAGON ADP-1P36