Zasuvka na prodlužovačku k počitači.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Le_Ze

Zasuvka na prodlužovačku k počitači.

#1 Příspěvek od Le_Ze »

Zdravím.
Při brouzdani na ali na mně vyskočilo toto.
https://www.aliexpress.com/item/1005005996990860.html

Už dlouho jsem uvažoval zda něco takoveho existuje.
U počitače prodlužku s 3 zasuvkou.
Počitač, monitor a něco takoveho co na mně vyskočilo, kde bych zapojil tiskarnu, skener, raspberry a vše co použivam jen občas.
Tad mam prodlužku se 6 dirama a vše co použivam jen občas vytahle.
Jak to řešite Vý?
Vaš nazor?
Budou na to přopojene jen hebla, co žerou dost malo a vždy když odchazim, vypinam hlavní vypinač na prodlužce.
mikollar

#2 Příspěvek od mikollar »

ja to mam riesene podobne, tymto
LINK
Valdano

#3 Příspěvek od Valdano »

To co používám pravidelně mám trvale připojeno přímo do více zásuvkové prodlužky. To co používám jen občas mám také trvale zapojeno do více zásuvkové prodlužky ovšem jednotlivě přes jedno zásuvku s vlastním vypínačem viz přiložený obrázek. Hlavní vypínač na prodlužce vypne vše a jednotlivé vypínače na jedno zásuvkách zapínají jednotlivé spolu s počítačem občas používané věci jako je třeba tiskárna nebo skener.
Přílohy
jednozasuvka_s_vypinacem.png
jednozasuvka_s_vypinacem.png
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

na tyto zásuvky s vypínačem pozor !
je vypínán jen jeden drát !!!!
pokud to dáte do rozvodu, kde je prohozena fáze a nulák, tak bude velký problém !

ty vypínače musí být široké, ty vypínají oba dráty . . .
Přílohy
zasuvka s vypinacem.jpg
zasuvka s vypinacem.jpg
Naposledy upravil(a) ok1hga dne 27 lis 2023, 23:47, celkem upraveno 1 x.
PavelFF

#5 Příspěvek od PavelFF »

Jaký problém?
dred

#6 Příspěvek od dred »

... nebola by ti vhodnejšia nejaká master/slave lišta ? Ja to tak mám roky...PC (master) len uspávam - ostatné sa povypína.
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Ano, taky používám něco podobného, koupil jsem obě v řemeslnických potřebách nějak před třemi lety - čtyři zásuvky 230 V + 2 zásuvky USB. Vypínač dvoupólový. Zatím spokojenost.
Za sříňkami s audiem pod televizí mám ještě delší kousek, 7 zásuvek, žádná USB nabíječka, zato má navíc jakousi přepěťovou ochranu, ale tu neberu moc vážně, když tomu není předřazená ani jedna z ochran "hrubšího" stupně (stále máme dvoudrátovou síť) tak by toho stejně moc nezachránila. Ale je tam.
Obě prodlužovačky jsou na celkový proud 10 A, obě mají vypnané oba pracovní vodiče, přechoďák ochranného se vejde do 0,2 Ω. Slouží spolehlivě jedna pro počítač, tiskárnu a zdroje externího disku a skeneru, druhá pro televizi, rádio, magnetofon, gramofon, převodník TOS-link-> RCA.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Hape »

Mám inkoustovou multifunkci Canon a od napájení jí neodpojuju vůbec. Odpojování by znamenalo riziko zaschnutí inkoustů, při startu zase jejich zvýšená spotřeba a delší čekání na první výtisk.
PC monitor a repráčky (i ostatní audio a video techniku) taky neřeším, vše stále v zásuvkách pod napětím. U dvou PC navíc trvale v provozu UPS. Chytrou telku Philips 55" OLED za třicet litrů mám také trvale napájenou přes Line-interactive UPS, protože tady občas elektrika dost blbne a navíc přes jeden barák je od loňska na střeše FVE, tak kdyby náhodou...

Na YouTube je video z opravy něčeho podobného, jako z tvého odkazu. Závada klasická, vadné filtrační ellyty ve zdroji pro elektroniku. Ale ta zásuvková lišta tebou odkazovaná asi bude mít mechanické spínače zásuvek? To by se jí pak problém z videa netýkal.
kejki

#9 Příspěvek od kejki »

Tak hlavně je ta z Aliexpres schuko.
dvorak

#10 Příspěvek od dvorak »

Pro Hape : Jak to u té tiskárny funguje, myslím to zamezení vysychání při pouhém připojení tiskárny do sítě ? Týká se to každé ink tiskárny, např. Canon iP1900 ? Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“