Tesla MERKUR 2
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
Tesla MERKUR 2
- radioelectrum
Zpětné běhy by měly být dost zatemněné, výrazně viditelné zpětné běhy způsobuje nezatemnění těch snímkových. Takže se podívej na tu diodu do emitoru od vertikálního modulu. Může být prošlehlá. Když ji odpojíš, mělo by vše fungovat normálně, kromě právě zpětných běhů. To samé platí pro tu druhou z horizontálu.
radioelectrum píše: Obraz je mdlý, kontrast nejde regulovat. Napětí 10,8V je v pořádku, napětí 135V od D6 C10 je v pořádku, na kolektoru T1 je jen něco přes 20V.
1. Jsou v pořádku rozměry obrazu, popř. mění se nějak?
2.Mění se napětí na bází T1 při otáčení potencimetrem? Liší se nějak napětí na emitorech T2,T6 s napětím na bázi T1, popř. mění se ta změna s otáčením poťákem potenciometru?
3. opravdu se při otáčení kontrastem obraz nijak nemění, ani, když stáhneš jas tak, aby jsi měl černou i bílou, byť s malým rozdílem?
V podstatě u každého Merkuru, který mi prošel rukama bylo při regulaci kontrastu znatelné "chrastění" - pokud jezdec ztratí kontrast, obraz by měl úplně zmizet. Několikrát jsem měl i uhnilý vývod BF257, ale jak jsem psal v přechozí větě, v takovém případě by obraz měl úplně nebýt.
Osobně si dokážu představit, že to bude obrazovkou, pár takových jsem tu měl. Ale to záleží na tom, jak moc platí tvrzení "kontrast nejde regulovat"
- radioelectrum
houmr píše:1. Jsou v pořádku rozměry obrazu, popř. mění se nějak?
ano rozměry jsou v pořádku
vůbec nereaguje, žádné chrastění tak jak to býváhoumr píše:opravdu se při otáčení kontrastem obraz nijak nemění, ani, když stáhneš jas tak, aby jsi měl černou i bílou, byť s malým rozdílem?
V podstatě u každého Merkuru, který mi prošel rukama bylo při regulaci kontrastu znatelné "chrastění" - pokud jezdec ztratí kontrast, obraz by měl úplně zmizet. Několikrát jsem měl i uhnilý vývod BF257, ale jak jsem psal v přechozí větě, v takovém případě by obraz měl úplně nebýt.
[/i]"