uprava Dominant 1039A
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
- jardafiala
- jardafiala
PS: Tak divoce zapájenou desku jsem už dlouho od Tesly neviděl. Všechny vývody jsou těsně zahlé na plošák jak za dávných elektronkových časů. Vypájet z toho plošáku něco je porod, podezřelou zeleninu kolem A255D jsem nakonec radši nejdřív vylomil.
Chová se to divně, ale filtry budou asi OK. Myslel jsem si, že nejede celé AM, ale večer jsem na tom na DV chytil Poláky (což je v Praze takový test vzdáleného příjmu, germaniové tranzistoráky to mají utopené v šumu, Sázava naopak velmi čistě) a na KV čínské zpěvy. Jen SV se nakonec chová pochybně. Když se dotknu feritky (kdekoliv, je vodivá) signál se značně zesílí, je slyšet, že zabralo AVC. Stejně tak jako když připojím anténu, stačí pár metrů drátu. Na DV tohle nedělá, tam jen přidám rušení. Feritku jsem proměřoval, uladěná není, dolaďovací trimr SV je v optimální poloze. Chová se to, jako kdyby signál z odbočky do A244D byl nějak zatlumen, ale zatím jsem nic nenašel, diody se jeví OK, přepínací napětí jsou správná a feritka má všechna vinutí OK. Takže zase další bratislavská magie. Hned vedle se T710 chová normálně.