UPS-ka FSP iFP2000

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mhepp

#16 Příspěvek od mhepp »

Ekkar, díky, vidím to podobně. Vypájel jsem kondíky na teplotně exponovaných míštech a všechny byly nějak načnuté. Už si sepisuju seznam kolik kterých.

Děkuji za tip... Než je vyměním, tak se chvíli odmlčím...
mhepp

#17 Příspěvek od mhepp »

Tak tu mám menší aktualizaci...

Vyměnil jsem všechny elyty a nachystal si 24V poskládaných z 6 Li-on článků. Po přípojení UPS oživne, začnou cvakat relátka a záhy skončí s chybou F05 - High output voltage fault.

Zkoušel jsem to výstupní napětí měřit - cca 155V, ale výstup je rychle odpojen, takže nemohu s jistotou říci, že je to skutečně ono výstupní napětí.

Odběr z baterek je cca 150mA.

Prosím, máte nějaký tip co dál? Je možné, že to to chování je způsobeno alternativní baterkou?
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

6 li-ion clankov znicis, pretoze dve 12V olovene baterie sa nabijaju asi na 27V.

155V na meraku bude asi OK, pretoze vystup nie je sinus.

Nemas tam uz ziadne suche elyty?
mhepp

#19 Příspěvek od mhepp »

Takže mám přidat sedmý článek?

Baterky jsem nezapojil natvrdo, jen pro testování - potřebuji nějak ověřit, jestli je zbytek elektroniky funkční a má cenu kupovat nové baterky.

Elyty jsem vyměnil úplně všechny, jsou nové všechny.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Habesan »

Ano, přidej článek.
mhepp

#21 Příspěvek od mhepp »

Přidal jsem článek a UPS-ka se chová stejně - jen naměřené napětí na výstupu bylo nepatrně nižší (152V).

Zatím jsem ji teda nepřipojoval do sítě. To si budu muset nechat na příští týden, protože to už bude vyžadovat více prostoru než mám aktuálně k dispozici.
mhepp

#22 Příspěvek od mhepp »

Tak a je to...

Prověřil jsem všechna možná napětí označená na desce - 5V pro řídící elektroniku, 12V pro relátka... Prostě co jsem našel na desce napsané. Proměřil jsem i napětí na IO a vše se zdálo být OK...

Jenže jsem nešika a asi jsem odpálil MCU - škrtnul jsem hrotem měřáku a zkratoval jsem Ubat se IO pinem MCU. UPS se ukamžitě vypla a už nezapla. Nechám to do zítra odležet a proměřím jaká jsou kde napětí - MCU je napájen (z baterie -> ) STEP-DOWN na 12V -> 78L05.

MCU je MC9S08FL8CLC. Ale pokud je v čoudu, tak je to stejně jedno, protože není firmware...
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“