Hroty pro Weller WTCP-S
Moderátor: Moderátoři
Hroty pro Weller WTCP-S
Doporučí mi prosím nekdo vhodné hroty pro tuto pájecku?
jeden by mel být na smd a druhý tht, základní univerzální hroty pro "seznámení" s touto stanicí
Děkuji
SMD a SMT souvisejí asi takto nebo polopaticky česky.
Čili ten dotaz je nesmyslný.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Čili koupil bych si nějaký základní hrot 0,8 až 1 mm (obvykle bývá ve standardní výbavě) a zkoušel to s ním. Následně přijdeš na to, jestli potřebuješ větší nebo menší.
Osobně používám (u Solomonu SL-20) právě takový základní typ hrotu skoro na všechny běžné jemné spoje, spíš měním technologii dodání pájky a její typ. Na bytelnější spoje pak pistolovou páječku, na speciality speciální hroty (třeba vlastnoručně vyrobenou "lopatu"), dále horkovzduch, případně s předehřevem, no a občas přijde ke slovu i kůl (klempířská páječka cca 100W).
Ale co člověk, to názor. Musíš si vše sám "osahat", tupě převzít to, co má někdo druhý, je nesmysl.
Edit: jo, teď koukám, že ten Weller je starý "dobrý" Magnastat, čili teplotu určuješ výběrem hrotu. Hm, to bych si nevybral (ten Magnastat). S čudlíkem regulace teploty pootáčím každou chvíli, bez toho bych se nehnul.
To je dobré tak někam na linku pro Máňu Vomáčkojc, co pájí furt ten jeden spoj, aby nemusela přemýšlet, nebo to nemohla svévolně rozkroutit...
kdo ne - hledá důvod.
V robote mam v SL-20 ten zakladny hrot, navyse uz dost zniceny - a som prekvapeny, ze stale velmi dobre funguje.
Domam mam v SL-30 nejaky tenky, dalo by sa s tym asi (s nadavanim) urobit aj SMD 0201.
Já už fakt nemůžu.
Prej jsme jako národ mívali kvalitní techniky...
Úplně ideální pak bude s tím PRCáckým hnusným sajrajtem pájet něco citlivějšího a pak se divit, proč to nechodí.
A kdyby za to ještě připláceli, tak se najde nemalá část i zdejších členů, co si to pořídí, i kdyby to prokazatelně bylo ze sušenýho howna. Budu psát, jak jim to vyhovuje. a jak je to úžasný.
Fakt se mi chce zvracet.
kdo ne - hledá důvod.