Neboli Jirka prakticky potvrzuje, co jsem o zkušenostech s dnešní "výukou jízdy" v Autošule napsal já - KDO Z VÁS MÁ PODOBNOU ZKUŠENOST???jirkati píše:... nemá cenu všecko opisovat...
Váš názor - řidičák od 17 a mentor?
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Tom82 píše:Když vidím autoškolu tak své chování upravím, chápu že se učí, jsem obezřetnější a shovívavější. V případě auta s mentorem se 17 letým šulínem za volantem to nepoznám, a budu si myslet, že řidí ementál. Otázkou také je, pokud si 17cka vezme jako mentora 80+ dědečka...
To resi nalepka se "Z"-tkem (snad teda nebyla tedka kuli rusku zakazana
Z dob sve autoskoly si teda nepamatuju, ze by nas instruktor omezoval na 30 ci 40, normlane se jezdilo +-50 kde to doprava umoznovala, je fakt ze na dalnici mimo mesto sme se podivali asi jen 1. Ale husta doprava po praze myslim vyskoli vic nez jizda mezi vesnickama v nakem prdelakove. A jeli sme naostro hned prvni hodinu, napred rozjezd na cvicisti a zpatky sme se prostridali s kolegyni v beznem provozu. Pro cloveka, co predtim nikde nejel autem ani po okresce docela adrenalinovy zazitek, ale vsecko je jednou porve
Tom82 píše: "podjetí" zprava
361/2000, par. 17 odst 1: Při jízdě v připojovacím nebo odbočovacím pruhu se smí vpravo předjíždět též vozidlo jedoucí v průběžném pruhu => naprosto v pořádku.
Navíc přestupek "předjetí/podjetí zprava" vůbec neexistuje: pokud jedu v pravém pruhu a dojedu vozidlo jedoucí v levém, prostě jen dodržím par.11 odst.1 a dál jedu vpravo. To může nastat ve dvou případech: 1. souběžná jízda (oba jedou v pořádku), 2. někdo jiný páchá přestupek nelegální jízdou v levém pruhu (pokud já můžu pravým projet není důvod aby jel vlevo, bo v pravém je místo na normální jízdu). Pochopili a nakonec mi to i potvrdili i ti policisté v dodávce v prostředním pruhu na D1, když jsem kolem nich pokračoval pravým.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Ať ale udělá člověk jakoukoliv autoškolu, tak to neznamená, že po jejím dokončení je schopný sám dobře řídit. Už jen kvůli tomu, že pokud udělá nějakou chybu, tak si jí sám ani nemusí všimnout.
Pleteš si pojem a průjem. Defenzivní jízda NENÍ pomalá jízda. Např. zde: defenzivní jízdaEKKAR píše:Ne? Tak tos hochu asi dlouho neseděl za volantem..DukeNuke píše:...Problém vidím v tom, že autoškoly neučí defenzivní jízdu.
Když jsem dělal řidičák já, ještě za dob Svazarmu, byla možnost, že jízdy mohl dělat adept třeba s otcem, můj spolužák ten řidičák takhle udělal. Když jsem se obrátil na svého otce, zjistili jsme, že otec by musel nejdřív absolvovat nějaké přezkoušení a do toho se mu nechtělo.
Tak doufám, že mentoři budou muset nějaké přezkoušení taky absolvovat (ony se v poslední době dost mění dopravní předpisy a pokud někdo pravidelně nechodí na nějaká školení, tak se o tom ani nemusí dozvědět). A že auta kde bude sedět nezletilý s mentorem budou nějak viditelně označená.
Veselá historka z natáčení. Jednou jsem jel s instruktorem ven z města, už byla tma, najednou se instruktor vedle mne zavrtěl a prohodil. "Tak jsem nějak usnul".
- tomasjedno
- josef_novak
A kutilmile - nelituju tě