Zasněžené FV panely-řešení?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Olchor

#61 Příspěvek od Olchor »

Je to tak, navíc - představa, že se ohřátím vytvoří tenká vrstva vody a sníh sjede, tak ta nefunguje. Sníh sice taje, ale voda se vsakuje do zbylého sněhu, až se nasytí, teprv sjede. Hodně záleží na úhlu montáže panelů.
rnbw

#62 Příspěvek od rnbw »

Pred par dnami nedaleko postavili vydajny box Packeta. Zjavne sa im nechce platit pripojka, tak je na vrchu solar. Takmer vodorovne, uhol mozno 20°. Na nom asi 3cm vrstva snehu...
Valdano

#63 Příspěvek od Valdano »

Jo tohle Zásilkovna alias Packeta ještě nemá moc vychytaný. Když si někdo jde vyzvednout balík a je třeba večer tak už nepomůže ani ometat. Může pak přijít až ráno. Když je takový Z-box bez energie tak smůla. Možná by měli na Z-boxy začít montovat volně přístupný USB port třeba pod nějakou gumovou krytkou na připojení vlastní powerbanky, kterou by si uživatel pro podobné případy přinesl sebou, aby si mohl vyzvednout balík. :D
EKKAR

#64 Příspěvek od EKKAR »

Olchor píše:Je to tak, navíc - představa, že se ohřátím vytvoří tenká vrstva vody a sníh sjede, tak ta nefunguje. Sníh sice taje, ale voda se vsakuje do zbylého sněhu, až se nasytí, teprv sjede. Hodně záleží na úhlu montáže panelů.
Ono by to fungovalo - pokud bys toho ohřátí dosáhnul extrémně rychle. Pak by to MOŽNÁ taky rychle sjelo. Ale zaručeně to fungovat nikdy nebude, to je spíš jen vlhkej sen nějakýho teoretika fotovoltaiky ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
TAKJAN

#65 Příspěvek od TAKJAN »

Už je dole a stejně žádná výroba.
Celeron

#66 Příspěvek od Celeron »

No já mám dnes 4,5 kWh. To na prosincovej den vcelku ujde. Chtělo by to pár dní těsně pod nulou a jasno.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hape
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Hape »

Když tady byla řeč o zásilkových výdejních boxech se zasněženými FV panely, které jsou pro ně jediným zdrojem EE, tak jsem si vzpomněl, že v Jihlavě na náměstí mně, vždycky když tam parkuju, fascinuje parkovací automat s FV panýlkem navrchu, otočeným a nakloněným na sever. Je tak od doby co ho tam namontovali a asi funguje. Já už ho několik měsíců co jsem si nainstaloval program na placení parkování do mobilu nevyužívám, tak nevím, ale kdyby nefungoval, tak by s tím snad něco udělali.
TAKJAN

#68 Příspěvek od TAKJAN »

Jo chtělo by to jasno. Na druhou stranu se mi to zatím zapínat nechce. Pro pár kW. Ať spí nabitá.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“