když jsem sháněl TV, s hrůzou jsem zjistil, že už skoro žádná nemá analogový zvukový výstup, ani jackem.
OK, se skřípáním zubama jsem koupil jednu od Sony a zkousnul, že tam dám převodník optika/analog.
Hups, nejde regulovat hlasitost dálkovým ovladačem! Listuju návodem, projíždím weby, prej to opravdu nejde jinak, než v menu nastavení zvuku, volume+/- nelze.
...anebo použít zvukovej systém přes HDMI.
K tomu rozumně nejde spouštět zesilovač pomocí relé zapojenýho na USB konektor televize, protože těch 5V tam je i při vypnutý televizi. Takže klasicky to relé s pár dalšíma součástkama zapojit do série s napájecím kabelem TV. Fajn, to už mám vyzkoušený.
Né, nikdo mě nedonutí shánět digitální audio.
Takže teď ten dotaz:
Je nějaká krabička, převodník nebo způsob, jak tyhle dvě zařízení zvukově spřátelit? Ideálně s možností zevnitř odpíchnout DC na spouštění zesilovače (na tom netrvám). Ale analogový zvuk s hlasitostí podle dálkového ovladače je nutnost. Kočkopes s raspberkem čtoucím povely DO a nějakým způsobem upravujícím hlasitost, už by byl příliš, to bych spíš sáhnul do samotné televize, což by zkomplikovalo záruku.
Díky.