Udrzba bytu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Olchor

#16 Příspěvek od Olchor »

Taky se dělá silikon-akrylát, měl by být přetíratelný, pružnější a stabilní, ale osobní zkušenost nemám.
p32

#17 Příspěvek od p32 »

Cust píše:No, to není vždy pravda, každý tmel přetiratelný není a dost často se tmely vyrábí v různých odstínech, jelikož se počítá maximálně s tím, že se přelakují bezbarvým lakem.
Tím jsi asi myslel jen tmely na bázi silikonu, ale i silikon je přetíratelný správnou barvou. Ale právě silikonové tmely do koupelny, sprchy a kuchyně počítají právě s tím, že jsou zároveň i konečnou povrchovou úpravou, takže je přetírat je doslova blbost. Akrylátové tmely jsou většinou lepší náhradou sádry a malířské barvy, a proto je lepší po nanesení tou barvou přetřít.
Prostě jsou tam určitá pravidla jako že pod každou barvu na železo nebo dřevo patří i základovka. Kdo si ulehčí práci a umí si to patřičně zdůvodnit, tak ji dělá většinou častěji.
Cust

#18 Příspěvek od Cust »

Jop, myslel jsem hlavně silikon... Ale když jsem tmelil dřevěné sokly u podlahy (už si nepamatuji jaký základ ten tmel měl), tak si nedokážu představit, že bych to ještě něčím přetíral - prostě tmel ve správném odstínu (u mě to byl tuším wenge a dub) a finito mučačo. To že v zimě/létě se mění rozměry zdí a tmel to věčně neustojí je jasné...
p32

#19 Příspěvek od p32 »

Však od toho jsou různé typy a barvy silikonů, aby se s tím potom už nic nemuselo dělat.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“