Pračka Whirlpool AWE 8725 chyba F5
Moderátor: Moderátoři
Pračka Whirlpool AWE 8725 chyba F5
Tentokráte vyhazuje chybu F5 - S/O okruh teplotního čidla.
Dle měření (19kohm) přímo na konektoru k elektronice odpovídá odpor čidla tovární specifikaci(1 - 36kohm). Ale 19k z nějakého důvodu řídící elektroniku neuspokojí a vyhodí to F5. Když jsem dal cvičně místo čidla odpor 5kohm, tak testovací režim hodnotu akceptuje. Když dám odpor 20kohm, vyhodí F5. Ještě jsem zkusil 13kohm(co dům dal) a ten to taky akceptuje.
Jo a když měřím napětí na čidle, tak je tam cca 4,9V, když ho odpojím, tak je na připojném místě cca 5,1V, což mi přijde cajk.
Propípáním cest na plošňáku jsem se dostal přes nějakej asi ochrannej 100ohmovej odpor na jedný straně čidla na mínus a na druhý straně čidla taky přes 100ohmovej odpor na nohu asi čtyřiceti nohýho čtvercovýho integráče, takže bych řek, že trasy na plošňáku ok.
Nesetkal se někdo s takovým fixlováním elektroniky u vyhodnocování teplotního čidla?
Díky moc za reakce a případné rady či inspirace.
Naházím prádlo, prášek, pustím a světě div se, F13!
Dle některých zdrojů je to chyba zámku dveří ( již dříve překlenován, takže nepředpokládám závadu), dle jiných zdrojů se jedná o chybu "water distributor failure" či "dispenser failure".
Když pustím test, tak se to zasekne při C1 a vyhodí F13.
Jsem z toho nějakej zmatenej...
https://elektrotanya.com/whirlpool_awe_ ... nload.html
- vasekpetr1