HDMI kabely

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
matahari

HDMI kabely

#1 Příspěvek od matahari »

Koupil jsem miniPC a k němu byl dodaný i HDMI kabel. Když PC uspím, tak s dodaným kabelem se objeví hláška "HDMI Sign. kabel nepřip.!" a monitor se vypne až po 1 minutě. Když jsem zkusil jiný kabel, tak se objeví "HDMI Nebyl zjištěn žádný signál !" a monitor se za 3 vteřiny vypne. Monitor je asi 10 let starý, ale vypadá to, že dodaný kabel je nejspíš ojebaný.
Přílohy
minipc.jpg
minipc.jpg
hdmi.jpg
hdmi.jpg
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Kabel je OK, oyebanej je výstup kolem konektoru HDMI ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

spíše to bude jiným komunikačním protokolem na HDMI . . .
nový minipc a deset let starý monitor si prostě vzájemně nerozumí.
mám podobný problém s Rpi4 a starým monitorem.
musel jsem Rpi4 vnutit v configu ten správný režim HDMI co monitor ještě umí.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Tento problem sa vyskytuje aj pri VGA kabloch a niektorych monitoroch - napr. Samsung. Detekciu pripojenia PC si monitor testuje spojenim nejakych GND signalov. Niektore kable ich ale maju nezapojene. Monitor sa potom po vypnuti PC neuspi, ale zobrazuje "check cable".
matahari

#5 Příspěvek od matahari »

Taky bych se přiklonil ke kabelu, i když i zapojení HDMI konektoru by mohlo být všelijaké. Uvnitř je CPU Intel N100 s integrovanou UHD Graphics (RAM jsou zapájené čipy Micron), takže nic exotického, dokonce i LAN + WiFi jsou Realtek, ale mohlo by se stát, že kvůli místa na desce něco odrbali.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RayeR »

Na HDMI je signal Hot Plug Detect, tak bych vyzkousel, jestli se ty kabely nejak nelisi v tom, jestli ho propojuji nebo ne - kazdy usetreny drat navic znamena malou usporu, a 1e6 x mala uspora je ...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“