Parabola
Moderátor: Moderátoři
Parabola
Nedaří se mi naladit Satelit Astru 1 19,2 E kvůli volným programům.
Použil sem starou parabolu.Je možné že by už neodrážela signál?
Lnb jsem dal nový a pořád nic. Signám mám 70 procent, ale kvalita vůbec žádná. Ať točím parabolou kam koli.
Děkuji.
Máš přijímač naladěný?
Jaké máš zkušenosti s natavováním paraboly?
Máš k dispozici nějakou měřicí techniku, nebo alespoň satfinder?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Máš správně nainstalovaný LNB? Není pootočený v držáku?
Přijímač je naladěný?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- radioelectrum
Ještě jeden průšvih s fixací konvertoru bývala prasklá plastová objímka konvertoru. Tím trpěl typ, co měl jeden šroub a na protější straně "háček". K tomu bych našel snad i 3D data pro tisk, už mi došly náhradní půlky a nic dalšího jsem neměl k objednání,.
Otočení konvertoru v ose (tzv skew) znáš? Tohle bylo opět důležité a pojí se s robustností objímky...
Taky bych vsadil na vadné LNB, pokud je vše od něho po měřidlo/přijímač OK.
Vyzkoušej LNB někde na nastavené parabole nebo jiný na této, jestli se bude chovat stejně.
- scorpions-cz