Co s váma v posledku vykejvalo?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PixelOrgy

#16 Příspěvek od PixelOrgy »

V pracovnich lampickach mam halogeny kvuli barve svetla, jinak zarovku uz nechci, daji se koupit prijemne a dostatecne svitici LEDky (maji trochu ostrejsi stiny nez zarovky, ale to je tak asi vse).

Na plosny svetlo kupuju vetsinou pasek plus nejakej slusnejsi driver, jde to pekne schovat. Nejstarsi mam v loznici cca 7-8 let (ma jeste mizernou bilo, vetsinou sviti jinou barvou), uz se i koupal (zapomnel jsem zavrit okno a byla bourka, zasuvka i ten driver plny vody, ale prezil
pocitujlasku

#17 Příspěvek od pocitujlasku »

u rodicov rekord ledky min. 14 rokov na wc a v kupelni, kupene za par drobnych na ali na skusku. zo 4 nedavno odisla 1, aj to len kondik v zdroji
No vidis, a tak si sa bal
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Normalna LED ziarovka s E27 je bezproblemova - ked odide, tak ju za 2 minuty vymeni hocikto. A nahradnu kupi aj v potravinach.
Peklo su svietidla s integrovanymi LED. To pre laika znamena zhanat elektrikara.
foxrider

#19 Příspěvek od foxrider »

Jo díky, už jsem ty smajlíky identifikoval. Nějak jsem je přehlédl, díky za nakopnutí.
Každopádně při hodnocení kvality současně vyráběných elektrických výrobků ještě budou potřeba... :D
HF_Tech

#20 Příspěvek od HF_Tech »

S dražšími modely si taky nepomůžeš. Po půl roce provozu začaly blikat stmívatelné LEDVANCE za cca 600Kč kus. Jednu jsem rozebral a asi jsem našel příčinu, ale opravitelnost nula - je to zatemované do hliníkového výlisku jako konzerva - rozebrat se to nechá, ale nejde to už složit.
Na sále jich je přes 100ks, tak jsem zvědavý, co na to dodavatel :)
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

rnbw píše:Normalna LED ziarovka s E27 je bezproblemova - ked odide, tak ju za 2 minuty vymeni hocikto. A nahradnu kupi aj v potravinach.
Peklo su svietidla s integrovanymi LED. To pre laika znamena zhanat elektrikara.
Integrovaný svítidla neodpovídají vůbec současný odsouhlasený €U normě, která je označuje za povinně opravitelnou elektroniku - zatím je výrobci produkujou ve formě, kterou€U ještě nepostihuje a která je pro výrobce podobně jako rakety vzduch-vzduch označitelná "prodej a zapomeň" ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Artaban001

#22 Příspěvek od Artaban001 »

Mám tu stolní LED lampu s dotykovým ovládáním a byla spolu s nabíjecím větráčkem. Jako bonus jsou 2 USB nabíjecí porty. Lampu jsem trochu vylepšil nalepenými silikonovými čočkami, který se používají jako dorazy u nábytku, díky čemuž jdou ovládací plošky nahmatat i po tmě. V klasické žárovce už nevidím žádnou výhodu - jedině jako zatěžovací odpor, nebo předřadný odpor v nabíječce.
EKKAR

#23 Příspěvek od EKKAR »

Já mám špatnou zkušenost se stmívatelnýma LED "žárovkama" určenýma jako přímý náhrady vláknovejch žárovek se závitem E14 a E27 - koupil jsem jednu 5,5W E14 dcerce do "nůžkový" lampičky, nabastlil jsem k ní na šňůru místo origo cvakacího spínače koupenej triakovej stmívač integrovanej s vypínačem s dolní mezí ovládanýho výkonu 2VA (slovem DVA volt-ampéry) při napětí 230V 50Hz a prodejcem přímo potvrzeným určením i pro malovýkonový stmívatelný LEDkovky - a milá LEDkovka začala druhej den blikat, pomohlo "vytáhnout" jí výkon na maximum a po pár vteřinách stáhnout na potřebnej jas, ale po dalších 4 dnech už se nerozsvítila vůbec - a reklamačně vyměněnej kus udělal to samý s jedním rozdílem - blikat začal prakticky okamžitě po zašroubování do lampičky a zapnutí. A je to právě o poznání dražší typ s vyznačeným symbolem stmívače a prodejcem přímo potvrzenej, že je "dimming-able". Po Novým roce tam musím zajet a domluvit se co s tím dál, protože brát další kus ze stejný škatule a muset s ním jezdit na reklamaci 20km tam a dalších 20km zas zpátky se mi ekluje (tady v Třebový jsem stmívatelnou LEDkovku s E14 závitem nesehnal). Je to "výrobce" Apostolidis Trading SA - ACA Lighting" se sídlem Serres, Greece, distribuci u nás jim dělá ACA Lighting Czech s.r.o. Praha 4, ale samozřejmě, "Vyrobeno v Čajně" - takže v tom řeckým "centru" to maximálně přebalujou do €U-škatulek, nejspíš taky vytištěnejch a poslepovanejch v PRCácku ...
Přílohy
LEDkovka (4).jpg
LEDkovka  (4).jpg
LEDkovka (3).jpg
LEDkovka  (3).jpg
LEDkovka (2).jpg
LEDkovka  (2).jpg
LEDkovka .jpg
LEDkovka .jpg
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od kulikus »

Rád požívám "vláknové" Led žárovky. Jsou lehké a vydrží.
Zajímalo by mně, jak tam řeší odvod tepla bez masivního AL chladiče.
Přílohy
p5331_4.png
LED žárovka
LED žárovka
PotPalo

#25 Příspěvek od PotPalo »

kulikus píše:Rád požívám "vláknové" Led žárovky.
Tak len požívaj. :chlupus: :D

Tu je jeden slušný vracajúci smajlík z iného fóra: Obrázek

Jedno také svietidlo s LED na alumíniových lištách aj so šošovkami mi doniesol známy na opravu. Bola vypálená nejaká LED, a nakoľko boli v sérii, tak nesvietilo nič. Na prvý pohľad šošovky ako na TV podsvietení, tak si vravím že ju vymením, veď nejaké 3V a 6V LEDky pre TV mám. Bolo tam použité sériovoparalelné zapojenie LEDiek, 2 sériovo a 8 paralelne. Meraním som zistil, že jednotlivé LEDky sú na 9V. Takú som samozrejme nemal, takže som ju premostil a svietilo to, prúdový zdroj to ešte zvládol. Okrem premostenej LEDky samozrejme nesvietila ešte druhá ktorá bola s ňou v sérii, tú som neriešil.
Přílohy
blici smajlik.gif
(2.57 KiB) Staženo 105 x
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
rnbw

#26 Příspěvek od rnbw »

kulikus píše:Zajímalo by mně, jak tam řeší odvod tepla bez masivního AL chladiče.

Nijako. Pri slabych to nevadi. Silne bud neexistuju alebo maju mizernu zivotnost.
DukeNuke

#27 Příspěvek od DukeNuke »

Silné se dělají. Ale tak, že tam mají víc "vláken".
PixelOrgy

#28 Příspěvek od PixelOrgy »

kulikus píše:Rád požívám "vláknové" Led žárovky. Jsou lehké a vydrží.
Zajímalo by mně, jak tam řeší odvod tepla bez masivního AL chladiče.

Tohle kupuju taky, v baleni po 3 od Philipse, zatim z 6 nainstalovanych odesla za cca 4-5 let jedna (zustal svitit jen jeden ten segment na cca 20%, rozebrat to nedestruktivne moc nejde)
lesana87

#29 Příspěvek od lesana87 »

EKKAR píše:Je to "výrobce" Apostolidis Trading SA - ACA Lighting" se sídlem Serres, Greece, distribuci u nás jim dělá ACA Lighting Czech s.r.o. Praha 4, ale samozřejmě, "Vyrobeno v Čajně" - takže v tom řeckým "centru" to maximálně přebalujou do €U-škatulek, nejspíš taky vytištěnejch a poslepovanejch v PRCácku ...

To je nějakej letitej skladovej ležák, dyť ty Aplusový energetický třídy už se pár let nepoužívají.
ransom

#30 Příspěvek od ransom »

EKKAR píše:Co s váma v posledku vykejvalo?

Nic.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“