Co s váma v posledku vykejvalo?
Moderátor: Moderátoři
Na plosny svetlo kupuju vetsinou pasek plus nejakej slusnejsi driver, jde to pekne schovat. Nejstarsi mam v loznici cca 7-8 let (ma jeste mizernou bilo, vetsinou sviti jinou barvou), uz se i koupal (zapomnel jsem zavrit okno a byla bourka, zasuvka i ten driver plny vody, ale prezil
- pocitujlasku
Na sále jich je přes 100ks, tak jsem zvědavý, co na to dodavatel
Integrovaný svítidla neodpovídají vůbec současný odsouhlasený €U normě, která je označuje za povinně opravitelnou elektroniku - zatím je výrobci produkujou ve formě, kterou€U ještě nepostihuje a která je pro výrobce podobně jako rakety vzduch-vzduch označitelná "prodej a zapomeň" ...rnbw píše:Normalna LED ziarovka s E27 je bezproblemova - ked odide, tak ju za 2 minuty vymeni hocikto. A nahradnu kupi aj v potravinach.
Peklo su svietidla s integrovanymi LED. To pre laika znamena zhanat elektrikara.
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
A kutilmile - nelituju tě
Tak len požívaj.kulikus píše:Rád požívám "vláknové" Led žárovky.
Tu je jeden slušný vracajúci smajlík z iného fóra:
Jedno také svietidlo s LED na alumíniových lištách aj so šošovkami mi doniesol známy na opravu. Bola vypálená nejaká LED, a nakoľko boli v sérii, tak nesvietilo nič. Na prvý pohľad šošovky ako na TV podsvietení, tak si vravím že ju vymením, veď nejaké 3V a 6V LEDky pre TV mám. Bolo tam použité sériovoparalelné zapojenie LEDiek, 2 sériovo a 8 paralelne. Meraním som zistil, že jednotlivé LEDky sú na 9V. Takú som samozrejme nemal, takže som ju premostil a svietilo to, prúdový zdroj to ešte zvládol. Okrem premostenej LEDky samozrejme nesvietila ešte druhá ktorá bola s ňou v sérii, tú som neriešil.
- Přílohy
-
blici smajlik.gif- (2.57 KiB) Staženo 106 x
kulikus píše:Rád požívám "vláknové" Led žárovky. Jsou lehké a vydrží.
Zajímalo by mně, jak tam řeší odvod tepla bez masivního AL chladiče.
Tohle kupuju taky, v baleni po 3 od Philipse, zatim z 6 nainstalovanych odesla za cca 4-5 let jedna (zustal svitit jen jeden ten segment na cca 20%, rozebrat to nedestruktivne moc nejde)
EKKAR píše:Je to "výrobce" Apostolidis Trading SA - ACA Lighting" se sídlem Serres, Greece, distribuci u nás jim dělá ACA Lighting Czech s.r.o. Praha 4, ale samozřejmě, "Vyrobeno v Čajně" - takže v tom řeckým "centru" to maximálně přebalujou do €U-škatulek, nejspíš taky vytištěnejch a poslepovanejch v PRCácku ...
To je nějakej letitej skladovej ležák, dyť ty Aplusový energetický třídy už se pár let nepoužívají.